Новините в София: Най-важното за деня 25 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 25 септември 2022 г.

Тежка катастрофа на Околовръстното в София, има загинал

Тежка катастрофа с един загинал и двама ранени е станала около 4:00 ч. тази сутрин на Околовръстното шосе в София. Според свидетели виновен за инцидента е шофьорът на „Порше“, който е бил пиян или дрогиран. Той засякъл другия автомобил и се блъснал с висока скорост в него. Ударът е бил толкова силен, че втората кола се е обърнала по таван

Палестинец намушка с нож 16-годишен ученик на "Пиротска"

16-годишен ученик е поредната жертва на намушкване с нож. Момчето е прободено на три места от палестинец. Инцидентът е станал вчера следобяд на столичната ул. "Пиротска" в близост до училището на тийнейджъра, потвърдиха от МВР. Престъплението е извършено от други млади мъже. Те са задържани и сред тях и този, който  е забил нож в ученика.

Проф. Кантарджиев: Можем да си отдъхнем от COVID-19

Можем да си отдъхнем вече от COVID-19, както казват от Световната здравна организация, вижда се краят на пандемията. Добрата новина съобщи проф. Тодор Кантарджиев, съветник по здравните въпроси на Столичната община пред Нова телевизия. Според него коварният вирус вече е станал по-малко опасен и смъртоносен. Проф. Кантарджиев предупреди, че всяка година има проблеми с респираторни инфекции през есента и зимата. 

Григор Димитров преди Sofia Open 2022: В София беше един от тези най-специални моменти

Няма по-хубаво от това да играеш на родна земя.  Имам страхотни спомени и се радвам, че съм тук. Често, когато пътувам, гледам мои мачове и специални моменти. Именно в София беше един от тези най-специални моменти. Винаги имам това специално чувство, не само заради публиката, но и заради България. Това каза на пресконференция Григор Димитров пред старта на тенис турнира Sofia Open 2022.

Причинилият катастрофата на Околовръстното има 29 фиша за нарушаване на скоростта

С над 200 км/ч е карал шофьорът, който причини катастрофата на околовръстното в София тази сутрин, при която загина френски гражданин. Жената от ударения автомобли е с политравма и опасност за живота и е настанена в реанимацията на болница "Света Анна". Невредим е шофьорът на Поршето - 39-годишният Димитър Любенов,  собственик на две фирми за внос на коли и пречистване на отпадни води. Любенов имал книжка от 2002 години и имал 5 нарушения, акт и наказателни постановления. От 2011 досега са му издадени 23 електронни фиша за превишена скорост. През 2021 г. на 5 април е спрян от Пътна полиция с незиправен автомобил и му връчват 6 електронни фиша за над 1000 лв., които не са платени. Юни т. г. има отново 5 фиша за 500 лв. Към момента има неплатени фишове за нарушения на Закона за движение по пътищата на стойност 1975 лв., а платените са 2350 лв., съобщиха от Пътна полиция-СДВР.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right