Новините в София: Най-важното за деня 25 януари, 2020 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 януари 2020 г.

Отрова за кучета пръсната около училище в "Люлин"

Жители на столичния квартал „Люлин” сигнализират за системен проблем с поставена отрова в близост до училище. Това притеснява хората с домашни любимци в района, разказват от Нова телевизия.
„Притеснени сме, защото проблемът е системен. Има случаи на поставени колбаси с кабърчета и игли, включително и прах срещу растителни паразити. Много е важно стопаните да бъдат наясно как една отрова може да бъде неутрализирана. В повечето случаи няма необходимото време да се търси помощ от ветеринар”, каза пред камерите стопанката на куче Виктория.

Отстранени са 14 незаконни антипаркинг колчета от бул. "България"

14 антипаркинг колчета бяха отстранени до търговски център на бул. "България". Причината- сложени са без разрешителни и са незаконни, съобщават от Столичен инспекторат.
При проверка на 23.01.2020 г. на територията в район „Триадица“ инспекторите са открили колчетата. От управата на търговския център обяснили, че 14-те антипаркинг съоръжения са поставени от тях за удобство на посетителите.

От началото на 2020 г. : Кражби в поне десет стаи в общежитията на Студентски град

Поне десет стаи в общежитията на Студентски град са били разбити и то само от началото на тази година. За това сигнализираха зрители, цитирани от bTV. От СДВР съобщиха пред медията, че кражбите са предимно предметни, а 4 от тях са извършени в блок 41 в квартала.
От години в общежитията е въведена електронна система за достъп с карти. Гости на студентите задължително се записват в тетрадка при портиера. Въпреки това набезите не са рядкост.

На Женския пазар: Кулинари мерят сили кой ще направи най-вкусната домашна супа

Конкурсът за най-вкусна традиционна домашна супа вече започна на Женския пазар. Той е част от станалия традиционен Фермерски пазар "Пендара" през почивните дни. Идеята на състезанието е да покаже коя е любимата супа на българите, приготвяна в семейството и превърнала се в родова традиция. Организатори на Фермерския пазар и на вкусното състезание са фондация „LocalFood.bg“ и „Пазари Възраждане“ ЕАД.

Протест на перничани заради водната криза спира колите по "Батенберг"

Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани днес-25 януари. Участниците ще се съберат на площад "Княз Александър Първи Батенберг" в 11.30 ч. и с хлопатари и звънци ще се отправят към пл. „Независимост”, съобщават от БНР. Шествието е под надслов "Сурва от Перник", а организатор е Инициативен комитет "Спаси Перник".

Седмицата на АПП: Спасено коте от 15 метра височина, спукан газопровод и ПТП-та

Служителите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" са се отзовали на 172 сигнала, подадени през 112 и контактния център през тази седмица. Те са направили и над 232 обхода на територията на Столична община с цел оглед за нередности и компрометирани елементи от градската среда. Ето и част от сигналите, където екипите на АПП оказваха съдействие:

39 строителни обекта в София с глоби от началото на годината

39 строителни обекта в София са получили актове от екипи на Столичния инспекторат от началото на годината. Проверките на служителите за първите дни на 2020 година са били в над 167 строителни локации в София. 20 от съставените актове са за установяване на административно нарушение и са на юридически лица. Най- много санкционирани има в районите „Лозенец“, „Витоша“, „Студентски“, „Красно село“ и „Изгрев“.
На територията на Столична община има над 900 работещи строителни обекта, припомнят от Столичния инспекторат.

Поставя се улично осветление пред входа на 42 ОУ и на ул. "Филип Тотю"

Работата по поставянето на улично осветление в район "Подуяне" върви с пълна сила. Екипите работят на ул. „Ген. Липранди“ от ул. „Н. Войновски“ до ул. „В. Петлешков“ (пред централния вход на 42 ОУ „Хаджи Димитър“) и на ул. „Филип Тотю“ от ул. „Макгахан“ до ул. „Острово“ в жк „Хаджи „Димитър“.Това съобщиха от администрацията на района в социалната мрежа.

Пострадалият в Рила алпинист е приет в столичната "Св. Анна"

29-годишният алпинист, който пострада след падане в района на водопада "Рилска Скакавица", е приет в столичната болница "Св. Анна", съобщиха от "Фокус", цитирайки лечебното заведение. Мъжът е приет в 15,30 в спешното отделение на болницата. Той е с фрактура на бедрена кост и е стабилизиран. Хоспитализиран е в Клиника по ортопедия и травматология на УМБАЛ "Св.Анна".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right