Новините в София: Най-важното за деня 25 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 януари 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 25 януари 2022 г.

Одобриха 12 800 000 лв. за разширението на Линия 3 на столичното метро

Строителството на два участъка от разширението на Линия 3 на столичното метро беше одобрено единодушно от членовете на Постоянната комисия по финанси и бюджет. Предложението е внесено от зам.-кметовете Дончо Барбалов и Ангел Джоргов. Изграждането на линията, като част от специфичните цели, е заложено и в приетия с Решение №379 на Столичен общински съвет План за устойчива градска мобилност на столицата. Двата участъка от разширението на Линия 3 са включени и в Плана за възстановяване и устойчивост на Република България - Стълб „Транспортна свързаност“.

Може ли безплатните детски детски градини в София да повторят историята с пенсиите

Правителство отпуска по 1120 лв. годишно на дете в ясла, а през 2021 г. Столична община е дотирала с 80 лв. повече - 1200 лв. И безплатните детски градини в София ще са нещо като пенсиите. Ще има, ама не за всички или друг път. Това показват изчисления за обещаните от правителството безплатни общински детски градини. Дали ще се повтори историята с пенсиите - махаме ви добавките и получавате повече. Да, ама не!, както казваше журналистът Петко Бочаров, светла да е паметта му. Оказа се, че след преизчисление с по-висок коефициент и без добавка, хиляди пенисонери получиха по-ниски пенсии.

Ще има наказани за снежното приключение във влака София - Варна

Пътуването с влак от София до Варна може да се превърне в снежно приключение, разказаха пред Нова телевизия хората, избрали да пътуват по маршрута. Кадри, публикувани във Фейсбук показаха, че бързият нощен влак се е превърнал в снежен атракцион - вагонът е заснежен и заледен, в купетата също има преспи и навявания. Навяването на сняг е заради незатворени преходни врати, подозират от ръководството но железницата. Температурата във вагона видимо е под нулата, за да се задържат и натрупат снега и леда.

София ще бъде без нощен транспорт до края на април

Преустановяването на работата на нощния градски транспорт в София се удължава до края на април. Това реши на свое заседание Транспортната комисия към Столичния общински съвет. Решението беше взето с оглед на удължената епидемична обстановка, високата заболеваемост и противоепидемичните мерки във връзка с нея.

В София и страната най-много заразени има при децата от I до IV клас

38 на сто от учениците се обучават онлайн през тази седмица. Това са почти 266 000 деца и младежи, показват данните от последното изследване за COVID-19 в училищата, проведено на 24 януари т.г. Останалите почти две трети от учениците са в училище. През миналата седмица техният дял беше 82%, съобщиха от МОН. Над 17 500 ученици продължават да посещават присъствени занятия, без да бъдат тествани за вируса, защото техните училища попадат в общини със заболяемост под 250 на 100 000 души.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right