Новините в София: Най-важното за деня 25 юли, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 юли, 2020 г.

Снимка: София-Европейска столица на спорта

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 юли 2020 г.

Яйца, уцелен полицай и обърнати контейнери с боклук на протестите в София (ВИДЕО)

Протестите в София не стихват, а с тях и щетите и пораженията в града. Засега са само материални, но снощи пострада полицай на СДВР. Недоволството на множеството хора пред Министерски съвет бе изразено с хвърляне на яйца и униформен бе уцелен в окото. Веднага на място му бе оказана медицинска помощ.

12-годишна стана вицешампионка в 100-километровата Обиколка на Витоша (ВИДЕО)

Йоана Вълканова е суперсензацията на тазгодишното планинското суперизпитания Обиколката на Витоша. 12-годишното момиче от "Олимп" финишира втора на 100-километровата обиколка при жените. 19 минути я разделиха от шампионската титла, която бе спечелина от Христина Козарева от  „Велораптор“. Тя очаквано защити титлата си от миналата година с постижение 5.29:02 ч. Резултатът й е далеч от рекорда на Анелия Карагьозян от 2016 г. – 5.12:11 ч. Трета при дамите Ивета Костадинова, на 39 минути след победителката, която записа средна скорост 18 км в час.

КОВИД отделението на Втора градска в София е запълнено

Отделението за COVID-19 на Втора градска болница в София е запълнено. В момента няма нито едно свободно място. То беше първото открито в общинските болници на Столична община, само няколко дне след обявяването на извънредното положение в станата през март т. г. През цялото време там се лекуваха пациенти в средно тежко състояние от коронавирус. Във Втора градска леглата за 10 и в момента имаме 10 пациента, които се лекуват, каза пред Столица.bg директорът на общинската болница проф. д-р Узунов.

Дончо Барбалов даде старт на Витоша100 в 6 ч.

Зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов даде старт на традиционната Обиколка на Витоша - Витоша100, в 6 часа тази сутрин. В ранни зори първи се впуснаха в надпреварата колоездачите. Бегачите  стартират в 23.59 ч. през нощта, полунощ в събота срещу неделя.  Общо над 2100 са участници - колоездачи и бегачи, в планинското изпитание. По традиция състезанието се провежда през юни, но тазгодишното издание беше изместено през юли заради епидемията от COVID-19. Витоша100 е квалификационно състезание за Обиколката на Монблан, най-престижния планински ултрамаратон в Европа.

Три катастрофи с мотористи на бул. България за ден

Три катастрофи на едно и също място само за ден са регистрирани вчера в София. Мястото е бул.България в посока към Бояна. И трите са с мотористи. Това е станало в участъка след кръстовището с "Тодор Каблешков", съобщават очевидци в социалната мрежа.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right