Новините в София: Най-важното за деня 25 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 юли 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 юли 2021 г.

Сребърната Антоанета Костадинова в Токио: Доволна съм, Господ ми е отредил да е сребро (СНИМКИ)

Със сълзи на почетната стълбичка, вълнение и щастие от спечеления сребърен олимпийски медал, Антоанета Костадинова влезе в историята на българския спорт. Последният изстрел лиши българката от олимпийското злато в Токио, но пък направи цяла България да се гордее с омилпийско отличие в Токио. На почетната стълбичка българката не можа да сдържи емоциите и сълзите си от успеха на 10 метра въздушен пистолет в спортната стрелба.

Отче, прости им, защото не знаят какво вършат!: Семки, бутилки и боклуци пред вратата на храм "Св. Ал. Невски" (СНИМКИ)

Възпитанието е нещото, което се получава от родителите, в семейството и е за цял живот. В София обаче има хора, които никога през живота си няма да разберат какво е възпитание и благоприличие, уважение, достойнство и почит. Това го доказва поредната мърлява гледка пред храм-паметника "Свети Александър Невски" в центъра на столицата. Празни бутилки от бира, кутии от цигари и стълби покрити с люспи от слънчоглед. Компанията от идиоти очевидно се е забавлявала и е оставила своя долнопробен отпечатък. Живите "маслобойни" са плюли на воля, безсрамно и са оставили цялата кочина на стълбите пред вратата на църквата.

Експертен съвет на МК реши: Централни хали в София стават супермаркет на чужда верига

Съвсем скоро Централни хали ще изчезнат, ще остане само сградата, която се приюти супермаркет на чужда хранителна верига. Решението е взето на заседание на Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности към Министерството на културата, съобщи Телеграф. Според проекта ще се запазят отделни щандове за търговия с определени стоки като риба и хляб, например и ще бъдат разположени в двата странични корпуса на сградата. Централни хали има три кораба, като централният е най-силно подчертан по височина и широчина. Именно тази част ще бъде преустроена в супермаркет, а в средата ще бъде възстановен автентичният фонтан.

Възпитаничката на столичния Локо Стойка Кръстева е на 1/8 на бокса в Токио (СНИМКИ)

С победа започна участието си на Олимпиадата в Токио възпитаничката на боксовия "Локомотив" София Стойка Кръстева. Тя се класира на 1/8 финалите в кат. до 51 кг в японската столица. При първото излизане на ринга българката имаше сериозна конкуренция и макар много трудно успя да победи виетнамката Ти Там Нгуйен. "Беше труден мач, противникът не е слаб и аз не направих всичко, което мога. Спечелих заради желанието за победа", каза Стойка Кръстева.

Кон вози Лада в столичния Дружбай 1

Опитни в прибирането и предаването на отпадъци, обитатели на столичния Дружба, отново шашнаха с находчивост съкварталците си. Кон вози Лада към пункт за вторични отпадъци! Трима хубавци натовариха стар руски таралясник на каруцата и изпитаха мощността на кончето. Очевидно старият, ръждясъл автомобил ги е затруднил, не толкова с товаренето, колкото с транспортирането, защото единият управляваше каруцата, а другите двама "спартанци" отстрани прикрепяха колата, да не падне.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right