Новините в София: Най-важното за деня 25 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 25 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 25 юни 2021 г.

Кметът на София провери реконструкцията на ул. “Николай Коперник“ (СНИМКИ)

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери реконструкцията на ул. “Николай Коперник“, съобщиха от Столична община. Проектът е част от програмата на Столична община за обновяване на основни улици в районите. След като миналата година реконструирахме първия етап от улицата, тази година продължава работа в участъка между бул. „Шипченски проход“ до бул. „Гео Милев“. Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери строителните дейности на обекта. Присъстваха и заместник-кметът по строителство инж.Ангел Джоргов и кметът на „Слатина“ Георги Илиев.

В София и страната: Десетокласниците по-добри по български език отколкото по математика

Десетокласниците се представиха по-добре на изпита по български език и литература (БЕЛ) отколкото на този по математика на първото национално външно оценяване, съобщиха от МОН. Средният резултат по БЕЛ е 22,50 точки от максимум 50  (45%). Успехът по математика е по-нисък – средно 13,84 (27,68%). Девет ученици имат нула точки и по двата предмета. И на двата изпита нито един не е постигнал максимален резултат.

В „Младост 3“ нарушители превзеха тротоара пред 25 ДКЦ

Водачи ежедневно паркират на тротоара пред 25 ДКЦ в столичния квартал „Младост 3“. Невъзможно е да се минава свободно, разказват живущи в района. Зелените площи също са превърнати в нерегламентиран паркинг. Снимки на нарушителите бяха качени във фейсбук групата „Безумията в София“. Столичани настояват за поставяне на антипаркинг съоръжения, за да се прекратят нарушенията. Администраторът на групата Владимир Христовски обясни, че сигналът е предаден на отговорните институции.

За София и страната: Скок на ухапванията от кърлежи от май до момента

От май до момента в София и страната се наблюдава скок на ухапванията от кърлежи. Според експертите това се дължи на периода от годината. Те обаче напомнят, че опасността не е за подценяване заради вероятността от заразяване с лаймска болест, разказват от Нова телевизия.

Неврохирурзи от "Св. Иван Рилски" щурмуваха успешно ултрамаратона „Витоша 100“ (СНИМКИ)

Четирима неврохирурзи от болница „Св. Иван Рилски“ щурмуваха тази година най-популярния, но и най-труден ултрамаратон - „Витоша 100“. Опитните лекари доц. Красимир Минкин и д-р Недко Каракашев бяха избрали най-сериозната дисциплина – дуатлон. При нея участниците покоряват планинските пътеки първо с велосипед, а след това изминават същото трасе бягайки. Условието е, че всичко това трябва да се случи в рамките на ден. Младите неврохирурзи д-р Стилиана Михайлова и д-р Кристиан Нинов се пробваха съответно само в бягането и в колоезденето.

Допълнително оросяват улици и булеварди в София заради жегите

Заради жегите в София започва допълнително оросяване на улици и булеварди. Това се прави по нареждане на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. А целта е спирането на прекомерно затопляне на въздуха и пътната инфраструктура, обясняват 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right