Новините в София: Най-важното за деня 26 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 август 2019 г.

Отопление с газ и слънчеви панели за детската градина в "Кръстова вада" (СНИМКИ/ВИДЕО)

Строителството на детската градина в квартал "Кръстова вада- Изток" трябва да приключи до края на тази година. Изпълнителят на обекта е обещал и по-рано. При всяко положение градината ще започне да приема деца следващата пролет. Това каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която днес инспектира строежа. Заедно с нея на обекта бе и кметът на "Лозенец" Любомир Дреков.

Авария оставя „Люлин“ без вода

Аварийни екипи на „Софийска вода“ ще работят по отстраняване на възникнала авария на стратегически водопровод. Поради тази причина във вторник, 27 август, от 09:00 до 21:00 часа ще спре водата на жителите на столичния квартал „Люлин“ 1, 2, 3, 6, 7, 8, 9 и 10.

Шахта на бул. "Витоша" контузи възрастна жена

Шахта в центъра на София контузи възрастна жена на столичния булевард "Витоша". Преди около месец госпожата върви и се спъва в изкривен капак на съоръжението, пада и си чупи ръката, разказа пред Нова телевизия съпругът ѝ Димитър Минков. Според него има подаден сигнал до общината, но опасният капак не е махнат.

Автомобил изгоря в столичния Младост 1А

Кола изгоря в квартал Младост 1А в София, съобщава Канал 3. Около 1.30 ч. през нощта е постъпил сигнал за горящия автомобил. На мястото на инцидента веднага се отзовават екипи на пожарната и полицията. Бързата намеса на пожарникарите е причината да няма сериозно пострадали автомобили, паркирали в близост до горящия.

Над 1800 човека са се тествали безплатно за хепатит в "Иван Рилски"

Повече от 1800 човека са се проверили безплатно за хепатит В и С от началото на кампанията "„Да открием липсващите 69 000“, която тръгна в средата на юли, в болница „Св. Иван Рилски“. Акцент в нея бяха лицата между 34 и 69 години.

Античен фестивал представя древната история на София

Първият античен фестивал „Сердика е моят Рим“ ще се проведе в София на 21-22 септември 2019 г. Целта е да бъде популяризирано античното наследство на града. Жителите и гостите на столицата ще станат свидетели на богата програма, която ще ги запознае с ранната история на Сердика във времето около управлението на император Константин. Ще бъдат засегнати и значими за периода събития свързани със Сердика. Ще бъде представен и бита, нравите и обичаите на римляните и варварските племена, населявали нашите земи.

 

Допълнителен прием в Софийския университет- над 1200 места незаети

Допълнителен прием обяви Софийският университет. След трите етапа на класиране незаетите места са над 1200. 800 са бройките, финансирани от държавата, а 480 са тези, за които студентите си плащат. Документите за допълнителния прием могат да се подават от 9 до 13 септември. Класирането излиза на 17 септември. От 18 до 20 септември е записването.

"Класик рали Витоша" с второ издание

"Класик рали Витоша" организира второто поредно издание на инициативата, което ще се проведе в два поредни дни - 14 и 15 септември. Тази година "Класик рали Витоша" ще бъде в разширен мащаб, като трасето е с обща дължина 300 км. Организаторите съобщават, че участниците ще преминат през 10 населени места около и в планината Витоша.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right