Новините в София: Най-важното за деня 26 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 август 2021 г.

Експерти с коментар кое е предизвикало мълнията, убила младия мъж в София

Експерти обясниха пред камерата на Нова телевизия кое е предизвикало мълнията, която отне живота на 25-годишния мъж в столицата вчера. Те обясниха и какво да правим по време на гръмотевична буря.
"Гората е най-опасното място. Дърветата вчера са били мокри. Мълнията е избрала да удари там, където е най-влажно. В никакъв случай не трябва да заставаме под дървета, близо до стълбове, скали, спирки на градския транспорт. Бизнес сградите в района на инцидента са с мълниезащита. Блокът, който е наблизо обаче, е с конвенционална мълниезащита. В този случай защитена е само прилежащата част на сградата”, коментира инж. Татяна Попова, експерт по мълниезащита.
Според Красимир Димитров от Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столична община вероятно у момчетата е имало много метални предмети, които са привлекли мълнията.

Над 4 часа оперират мъж в "Св. Анна" след сериозна катастрофа в района на Самоков

Сериозна катастрофа е станала по-рано днес в района на Самоков. Мъж на 38 г. е пострадал много тежко след инцидента, съобщиха от болница "Св. Анна". Той е получил политравма – травма на гръден кош с фрактури на седем ребра (двустранно). Отделно от това има фрактури на ключица и лопатка, диафизарна фрактура на раменна кост и конквасация на лява предмишница.
Хоспитализиран е към Клиника по ортопедия на болница ”Св. Анна”-София. Екип от лекари –д-р Александър Илиев, д-р Станислав Милев и д-р Мохамед Кремеш е оперирал пациента повече от 4 часа. След интервенцията мъжът е настанен в КАИЛ (реанимация) на болницата. Все още има опасност за живота му.

От 27 август в София се удвояват екипите, които ще проверяват за COVID-мерките

Ново затягане на COVID- контрола в София от утре- 27 август. В столицата се удвояват екипите на „Общинска полиция", които ще следят за носенето на маски в градския транспорт и на обществените места. Това каза кметът Йорданка Фандъкова за мерките, които общината взима срещу разпространението на коронавируса, цитирана от bTV.
Очаква се до дни столицата да влезе в така наречената червена зона. СДВР също ще помага в контрола, а от Столичният инспекторат ще проверяват за спазването на мерките в търговските вериги.

Сериозно задръстване след катастрофа с ТИР на Северната скоростна тангента в София

ТИР се е ударил в мантинела на Северната скоростна тангента в София, има голямо задръстване. Няма пострадали, съобщават от bTV.
Сигналът за ПТП-то е постъпил около 10 ч. тази сутрин. Инцидентът е станал на 16-ия км на тангентата в посока Варна, съобщават от СДВР, цитирани от медията.
Временно е ограничено движението в района на пътния инцидент, информират от АПИ. Трафикът се пренасочва през изхода за Казичене по Софийски околовръстен път. Движението се регулира от пътни полицаи.

Пострадалият от гръмотевица 26-годишен е контактен, но остава в болница "Св. Анна"

26-годишният младеж, който снощи пострада от гръмотевица, остава за наблюдение в болница "Св. Анна" по преценка на лекарите.
Той е в съзнание, адекватен, контактен. Но състоянието му изисква продължаващ лекарски контрол, информират от болницата.
Както Столица.bg съобщи при бурята в София снощи 25-годишен мъж е ударен от мълния и за жалост е починал. Той, заедно с пострадалия 26-годишен, са излезли да разхождат куче близо до спирка на метрото в столичния квартал "Дружба-2".

Търговски обект на ул. "Одрин" с акт за неправомерно сложени маси и столове (СНИМКИ)

Управителят на кафене на ул. „Одрин“ зад бл. 14 получи акт заради неправомерно разположени маси и столове пред обекта, съобщават от Столичен инспекторат. Сигнал за нарушението е пускан и от граждани в социалните мрежи. Хора от района коментират в интернет, че съоръженията се поставят без всякакво спазване на правила и пречат на свободното преминаване. След нарочни проверки от Инспектората- „Възраждане“ в различни часове, преди ден е направен акт за нарушението. Констатирано, че масите и столовете са сложени без всякакви разрешителни документи. Дадено е предписание да не се допуска отново грешката, а инспекторите ще продължат с ежедневния контрол.

Доц. Кунчев обяви кои са двете основни оръжия в борбата с COVID-19

Ваксинацията и спазването на мерките са двете ни основни оръжия срещу COVID-19. Това каза пред Нова телевизия главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. „Ако не можем да достигнем желаното ниво на имунизация, остава всеки от нас да пази собственото си здраве”, обясни той.
„При достигане на средно ниво над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, като веднага трябва да бъдат отпуснати помощи за бизнесите. Не може безкрайно да работим само на база регионални мерки". Това допълни пред камерите доц. Кунчев.

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right