Новините в София: Най-важното за деня 26 декември, 2019 г.

София по Коледа

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 декември 2019 г.

Пускат онлайн платформата на сензорната система за въздуха в София

Новата система да анализ на качеството на въздуха и замърсяването в София стартира на 27 декември т. г., петък, както бе обещано от Столична община. В столицата са монтирани 22 станции, а утре стартира и платформата, в която в реално време могат да се наблюдават параметрите на въздуха. Проектът се реализира с разработката на системата на Телелинк. Сензорите на станциите са електрохимични и измерват концентрацията на озон, въглероден диоксид, серен диоксид и азотни оксиди във въздуха, както и ФПЧ 10 и ФПЧ2,5.

Арестуваха мъж, обвинен в изнасилване и блудство на "Опълченска"

Полицията в София е арестувала мъж, обвинен в изнасилване. За случая потвърдиха от МВР пред Столица.bg. Престъплението е станало в 1 ч. през нощта в апартамент на ул. "Опълченска".

15 бебета се родиха в столичната "Св. София" през празниците

Екипите на столичната АГ болница "Света София" дадоха живот на 15 бебета на празничните си дежурства. Общо 15 изплакаха в общинската болница на 24 и 25 декември - Бъдни вечер и Коледа, съобщиха пред Столица.bg.

Една трета от пациентите на "Пирогов" по празниците са деца

Най-много пациенти през Коледните празници в София са минали през травматология, хирургия, вътрешни болести и детското, а една трета от всички са малчугани, съобщи директорът на една от най-големите столични болници проф. д-р Асен Балтов. Според него дежурствата по празничните дни са преминали спокойно. За разлика от други празници този път няма случаи на деца, употребили алкохол. В кабинетите са прегледани 1850 пациенти за 2 дни. От тях за лечение са останали 170 възрастни и 50 деца.

Екипи на АПП правят обходи в София за опасни пътни участъци

Няма замръзнали пътища или участъци от тях в София. Проверени са й улиците, водещи към Витоша в планинските столични квартали, научи Столица.bg. Метеоролози предупредиха, че се очаква падане на температурите и кратък снеговалеж. Това е предпоставка за заледявания по високите райони на София и затова се правят постоянни огледи. Пет екипа на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община са на крак и дежурят през празничните дни, проверяват различни локации на столицата, както пътища, така и инфраструктура.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right