Новините в София: Най-важното за деня, 26 февруари 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 февруари 2019 г.

Отварят балнеологичен център за 400 000 лв. в болницата в Овча купел

Лечебни процедури с минерална вода ще има целогодишно в Националната специализирана болница за физикална терапия в Овча купел. От средата на февруари там започна изграждането на балнеологичен център. Повече от 30 години в сградата не е вкарана минералната вода. По проект вече ще има 4 вани за терапия с лечебната вода, научи Столица.bg. За балнеологичния център Министерство на здравеопазването е отпуснало 400 000 лв. 

Кола се преобърна на бул. "Ботевградско шосе"

Тежка катастрофа затруднява движението по бул. „Ботевградско шосе“ в столицата. При силен удар между две коли, едната се е преобърнала по таван, информира Нова ТВ. Катастрофата е предизвикала затваряне на едната лента на бул. "Ботевградско шосе. На мястото на инцидента са пристигнали екипи на Пътна помощ и полицията. Точното място на удара е кръстовището на бул. "Ботевградско шосе" и улица "Витиня".

Тролей се запали в движение (ВИДЕО)

Неизправна печка за отопление подпали тролей в движение преди спирка . Toва съобщиха очевидци, пред Столица.bg. Тролея се е движел по линия 1 към спирка Одеон, когато внезапно по време на движение, отоплението започва да дими. Ватманът незабавно е спрял, отворил е вратите и е евакуирал пътници в него, след което се е опитал да загаси пожара.

Каскада по таван на Цариградско

Лек автомобил направи опасна каскада на бул.Цариградско шосе, като се обърне по таван, съобщиха очевидци. Инцидента е станал след "Интер Експо Център. Колата се е обърнала по-средата на булеварда.

Ремонтират сградата на Народното събрание за 15 млн.лв.

За близо 14.6 млн. лв. ще се ремонтира сградата на Народното събрание. Става ясно от публикувана обществена поръчка на сайта на ведомството. Ремонтът включва проектиране и реконструкция на електрически, отоплителни, вентилационни и климатични инсталации и строително-монтажни работи по фасадите и покрива на сградата. 

Тежка катастрофа на Александър Малинов

Тежка катастрофа между два автомобила е станала на столичните бул. "Александър Малинов" и ул. "Анна Ахматова" в кв. Младост 1. Очевидци съобщват,че причината за тежкия инцидент камион, които е ударил две коли. При сблъсъка е разрушена голяма част от инфраструктурата в района.

Йорданка Фандъкова награди Евгения Раданова с кристална купа със златно покритие(СНИМКИ)

Йорданака Фандъкова, кмет на София, награди трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова с уникална кристална купа, покрита с 24 каратово злато. Купата е изработена в Чехия, научи Stolica.bg. Факт е, че Евгения Раданова първа от известните спортисти подкрепи инициативата „София – Европейска столица на спорта. Тържествената церемония се състоя в сградата на Столична община в 11.00 ч.

Има проект за ремонта на Самоковско шосе, не е ясно кога започва

Има изготвен проект за рехабилитация на Самоковско шосе, пътя от Околовръстен път до обръщалото на автобусна линия 1 в Кокаляне. Това обяви районният кмет на Панчарево Димитър Сичанов. Пътят там е в много лошо състояние и трябва основно да се ремонтира, коментира Сичанов пред радио София. Той припомни, че поддръжката и ремонтите на "Самоковско шосе" се извършва от Столичната община. Местните жители отдавна настояват да се рехабилитира пътят и миналата година излязоха на протест.  От Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне искат предвидените ремонти повече да не се отлагат.

Столичани пишат до еврокомисар за спасяване на архитектурните паметници в София

Гражданската инициатива за опазване на културно-историческото наследство потърси съдействие от еврокимсаря за образование, култура и спорт Тибор Навратич за запазването на архитектурни паметници в София и България. Отвореното писмо, което е публикувано в социалната мрежа е адресирано до премиера Бойко Борисов, министъра на културата, кмета на София, Йорданка Фандъкова, зам.-кмета по култура доц. д-р Тодор Чабонов, главния архитект Здравко Здравков и други представители на институциите. От гражданската инициатива сигнализират и за конкретни сгради. Едната е в съседство с Народния театър на ул. "Кузман Шапкарев" N 3. Къщата била в перфектно състояние, но предстои да бъде разрушена, за да се построи на нейно място 8-етажна “офис сграда”. Заплаха имало и за  къщата на Гешов.

Кола се вряза във витрина на шоурум на бул. Цариградско шосе

Лек автомобил се заби във витрината на шорума и сервиз на бул.Цариградско шосе, съобщават очевидци в социалната мрежа. Според тях колата се е качила на тротоара пред шоурума и се е врязала във витрината.

КНСБ иска спиране на нощния транспорт в София

КНСБ внесе в Столична община искане за спиране на нощния транспорт в София. Мярката идва като част от предложение за подобряване на работното време и заплащането на работещите в транспортните дружества на София, по което синдикатът иска незабавни преговори. Синдикатът настояват извънредният труд да е според нормите в Кодекса на труда, без това да рефлектира върху размера  на брутните трудови възнаграждения на шофьорите, искат още увеличение на заплатите им, по-бързо обучение на нови водачи и привличане на кадри.  Едно от исканията е общината да организира с КАТ освобождаване на бус лентите от нарушители и криминализиране на агресията срещу водачите .

Столичният кмет инспектира обновената физиотерапия на Втора градска (СНИМКИ)

С ремонтирани отделения, нова апаратура и обновена е общинската Втора градска болница. СГрадата няма нищо общо със стоянието си преди 4 години, увериха се журналисти. Повече от час продължи проверката на столичният кмет в лечебното заведение в район Сердика. На инспекцията бяха и ресорният зам.-кмет Дончо Барбалов, председателят на комисията по здравеопазване в СОС д-р Веселин Милев, районният кмет на Сердика инж. Тодор Кръстев и директорът на "Здравеопазване" в Столична община д-р Моника Чеуз.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right