Новините в София: Най-важното за деня 26 май, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 май 2020 г.

Двама задигнаха мобилния телефон на дете във вход на блок в "Люлин"

Двама апаши посегнаха на 11-годишно дете в София. Те откраднаха мобилния телефон на малчугана от вход на блок в столичния квартал „Люлин“. За преживения ужас разказа пред Нова телевизия  майката на момчето Милена Иванова.

7 столични градини са в ремонт, 200 детски заведения посрещат малките

Детските градини в София от днес отново възстановяват нормалната си работа. 7 заведения за малчуганите са в ремонт и ще отворят през следващите няколко дни. Това обясни пред БНТ Дончо Барбалов, зам.-кмет на София.

Заведенията на закрито в София и страната отварят от 1 юни

Заведенията на закрито в София и страна ще отворят от 1 юни. Това съобщи пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова. В момента ресорното ѝ министерство води усилени разговори с Националния оперативен щаб и с министъра на здравеопазването  какви точно да са мерките, за да заработят на пълни обороти ресторанти, кафенета и дискотеки.

От първи юни автобусите до Витоша тръгват отново

Добра новина за всички обичащи планините столичани и гости на града. От 1 юни се възстановяват автобусните линии до Витоша № 63 и № 66 и се предлага намаление на интервалите. Днес докладът ще бъде обсъден в комисията по транспорт и предложен за гласуване на Столичния общински съвет, съобщи в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова.

Столични полицаи хванаха 40 кила кокаин

Екипи от столичната полиция отчитат пореден удар в борбата с разпространението на наркотици. Заловени са 40 кг чист кокаин. Най-скъпият наркотик е бил открит в лек автомобил. Има арестуван, съобщават от "Телеграф медиа".

Договорено: Театри, танцови школи и читалища отварят, но с условия

Театри, танцови и музикални школи и читалища могат да отворят още от днес. Но при спазване на определени условия. Това се разбра след  среща между представители на танцьори, музиканти, здравният министър Кирил Ананиев и министърът на културата Боил Банов, информират от bTV. Фестивалите и състезанията обаче не се позволяват все още.

Отварят за движение новия пробив "П. Дертлиев" в Люлин

Подменена е инженерната инфраструктура - водопровод и канализация, електроснабдяване, отводняване, изградени са тротоари и ново осветление

Столична община започна строежа на 5-етажна жилищна сграда във Възраждане (СНИМКИ)

Жилищата са обещетение на собственици на отчуждени имоти в центъра на София

Столична община, чрез район Възраждане започна строежа на 5-етажна жилищна сграда  ул. „Странджа“ 21-27. Жилищата са като обещетение на собственици на отчуждени имоти в центъра на столицата.

Временно затварят подлеза на НДК, ще мият "Ген. Скобелев"

Затваря се времнно транспортният подлез на НДК, за да бъде измит, предупредиха от Столична община. Забраната за движение влиза в сила от 00.30 часа до 4.30 часа на 30 май т. г.

Спират водата в столичните квартали Враждебна и Изток

Планови ремонти на „Софийска вода“ в сряда, 27 май, ще наложат спиране на водоподаването в някои части на столицата. Заради монтаж на спирателен кран на ул. 59 кв. „Враждебна“, от 09:00 до 21:00 ч. ще бъде спряна водата на живеещите в района на:

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right