Новините в София: Най-важното за деня 26 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 март 2020 г.

В София: Проверки на прокуратурата за опасен дезинфектант

Софийската градска прокуратура е възложила проверка за опасен дезинфектант спрямо некоректни практики от страна на търговци, производители и други лица по веригата на снабдяване в търговската мрежа. Информацията е от държавното обвинение, цитирана от "Монитор".

Красимир Вълчев: Няма да има нулева година, дистанционно до 13 април

При дистанционното учителите отчитали активността на учениците, 2 седмици били достатъчни за оформянето на оценките Няма да има нулева година и дистанционното обучение ще продължи до 13 април, успокои родители и ученици  министърът на науката и образованието Красимир Вълчев пред Нова телевизия.

Здравният министър удължи мерките срещу коронавируса до 12 април

Здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която удължава срока на въведените противоепидемични мерки до 12 април, включително. Това съобщи bTV.

"Парижката Света Богородица" на Театър "София"- онлайн от 19 часа (ВИДЕО)

Калин Врачански със запомняща се роля като Квазимодо Театър "София" е приготвил уникален подарък за вярната си публика. По случай 27 март- Световния ден на театъра, ще бъде пусната онлайн изненада. Това е видеозапис на 100-то и последно представление на "Парижката Света Богородица" по Виктор Юго, спектакъл на Лилия Абаджиева. Излъчването ще бъде  от 19 часа в YouTube канала на Театър "София".

Облекчения за минаването през КПП на областните градове- ето за какво и кога

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се облекчава преминаването през контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове. Това съобщиха от bTV.

„Пета МБАЛ София“ ще приема само пациенти за диализно лечение

  Регионалната здравна инспекция издаде заповед за преустановяване приема на пациенти в столичната Пета МБАЛ, заради потвърдени случаи на COVID-19 в лечебното заведение. В цялата база отново ще бъде извършена основна дезинфекция, съобщиха от Столична община.

Разследват продажба на маски по 10 лева бройката в аптека на "Янко Сакъзов"

Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по сигнал за продажба в столична аптека на предпазни маски за лице на цена от 10 лева за брой. Досъдебното производство е образувано след подаден сигнал на тел. 112 от клиент на аптека на бул. „Янко Сакъзов“.

Променят датите на матурите, ако принудителната ваканция продължи след 20 април

Съществува възможност за промяна на изпитните дати на матурите в края на учебната година. Това съобщиха от Министерството на образованието и науката, цитирани от bTV. До промяна на датите ще се стигне, само ако обучението в електронна среда продължи и след 20 април.

Александровска изписа оздравял пациент от COVID-19

67-годишната жена е в добро общо състояние и с две отрицателни проби Александровска болница се похвали с оздравял от COVID-19 и изписан пациент, съобщиха от лечебното заведение в София. Жена на 67-години е излекувана от коварната зараза и днес е напуснала болницата в стабилно общо състояние.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right