Новините в София: Най-важното за деня 26 март 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 март 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 март 2021 г.

АПИ предупреждава за ограничения в тунела "Витиня" и АМ „Струма“ в посока София

Движението в посока София на магистрала "Струма" между 29 и 35 км e ограничено за всички автомобили поради аварийно-възстановителни дейности, съобщиха от АПИ.
Движението е двупосочно в платното в посока Благоевград. Скоростта е ограничена до 50км/ч.
Заради реконструкция на осветлението в тунел "Витиня" в посока Варна електричеството ще бъде спирано периодично.

От полицията обявиха колко столичани са засечени без маски в градския транспорт

От СДВР публикуваха в социалната мрежа данни за контрола по спазването на COVID-мерките. Това включва не само търговските обекти в София, но и градския транспорт- носенето на маски. Контролът е започнал от края на юни миналата година, след влизане в сила на заповед на кмета на Столична община, релевантна към издавани за същия период заповеди на здравния министър за спазване на COVID-мерките

Пристигнаха нови над 16 хиляди дози от AstraZeneca, Pfizer идват в понеделник

Нова пратка от ваксината на AstraZeneca пристигна днес в София. Това са още 16 800 дози от препарата срещу COVID-19. Доставените количества веднага бяха разпределени към регионалните здравни инспекции в страната, информираха от Министерството на здравеопазването.
Следващата доставка на ваксини се очаква в понеделник, 29 март. Тя ще е от препарата на Pfizer/BioNTech – 31 590 дози.

Опашки от желаещи да се простят с Лолова в Сатирата, почете я и щерката на Стоянка

Пространството пред и вътре в Сатиричния театър "Алеко Константинов" се оказа тясно за всички, които днес дойдоха да поставят цвете и символично да си вземат сбогом с голямата актриса Татяна Лолова. Тя почина преди дни на 87 години. Заради COVID- мерките поклонението ще бъде в тесен семеен кръг. В Сатирата Лолова игра през по-голямата част от земния си път. Да поднесат цвете и да напишат топла дума за царицата на смеха дойдоха политици, бизнесмени, артисти и много граждани.

Върнаха имоти на "Пирогов", от болницата ще ги ползват за модернизация

Държавата върна на болница "Пирогов" прилежащи терени от 1 500 квадратни метра. Те ще бъдат ползвани, за да се продължи модернизацията на най-голямата спешна болница у нас. Това съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов на днешното извънредно правителствено заседание.
Терените, възстановени на болницата, са били отнети при трансформирането ѝ в търговско дружество през 1997 година и част от тях се ползват за паркинг, обясни професор Балтов.

Полицията в София търси информация за жена- свързана с кражба в автобус

От Столичната полиция търсят съдействие от гражданите за установяване самоличността на жена. Има данни, че тя е издирвана заради кражба от дамска чанта в автобус. От СДВР пуснаха и кадри на лицето на страницата си в социалната мрежа.
Гражданите, които разполагат с информация за нея, могат да сигнализират на тел. 112, 02/ 9821760, 02/ 9821702 или в най-близкото районно управление на МВР. Анонимността им е гарантирана.

Откриват зелен коридор за ваксинация в ИСУЛ

Ваксинационният кабинет към УМБАЛ "Ц. Йоанна – ИСУЛ" в София ще работи по т. нар. "зелен коридор" днес от 14-17 часа и на 27 и 28 март 2021 г. от 8,30 до 16,30 часа.
Ваксината е на фармацевтична компания "Астра Зенека", съобщи БНТ. От болничното заведение разясниха, че не е необходимо предварително записване.

Масови проверки за носене на маски в столичния градски транспорт

Стартираха масовите проверки за носене на маски от пътниците в градския транспорт в София.
Проверяващите имат по-често проблеми с превозните документи, отколкото със спазването на противоепидемичните мерки, съобщиха от Нова телевизия. Станислав Станков от Центъра за градска мобилност обясни, че от юли 2020 са проверени над 43 200 превозни средства, съставени са 340 акта, изготвени са и полицейски разпореждания – 42, съставените протоколи за предупреждения са 460.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right