Новините в София: Най-важното за деня 26 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 ноември 2019 г.

Силно земетресение в Албания се усети и София

Силно земетресение с магнитут 6,4 по Рихтер разтърси Албания. Най-силно то е усетено в западната част. Трус с магнитут около 2 по Рихтер е усетен и в София по високите етажи на блоковете, а също и в други български градове - Перник, Велинград и Благоевград. Според съобщения у нас е имало поне два труса с магнитуд над 2 по Рихтер.

 Пострадалите от "Арсенал" остават в "Пирогов", едната жена е с близо 25% изгаряния

Една от жените, които пострадаха при вчерашния инцидент в завод "Арсенал", е в по-критично състояние. При нея има 20-25 процента изгаряния. Което само по себе си е риск за живота. Отделно са засегнати и очите. Общото състояние на трите пострадали жени е стабилно, но предстоят още сериозни процедури.

Трамвай и кола се удариха в "Люлин"

Лек автомобил "Мерцедес" и трамвай 8 се удариха в столичния квартал "Люлин", съобщават граждани в социалната мрежа. Инцидентът е станал на метри от голям търговски център. 

Запорираха имущество на фамилия Баневи за над 141 млн.лв

Запорирано е имущество на Николай, Евгения и Мария Баневи на стойност 141 820 225,19 лв. Това се прави като обезпечение на бъдещ иск на КПКОНПИ във връзка с обвинения на Специализираната прокуратура.

Три дни "черен петък" във Военния театър

Цели 3 дни билетите за представленията на театър "Българска армия" ще бъдат по 10 лева. Датите са избрани специално-  29.11 (”черният петък”), 30.11 („по-малко черната събота”) и 1.12 (”не до там черната неделя”). Промоцията важи и за декември и януари. Но само за спектакли, които са продукция на Военния театър.

Убито е момче в Борисовата градина, убиецът е заловен

Млад мъж е намушкан с нож в Борисовата градина преди минути и е починал от раните си. При светкавичната намеса на полицията убиецът е заловен на местопрестъплението, научи Столица.bg.  Кървавата драма се е разиграла в района около Капитолия. В момента там е пълно с полиция. Сигналът е подаден от минаващи граждани. Неволно те станали свидетели на екшъна.

Жилищен комплекс от 90 декара ще строят до София Ринг Мол

На площ от 90 декара ще бъде разположен жилищен комплекс, наречен "Mopeни ĸлyб peзидeнc". Строителното бижу ще бъде ситуирано зад София Ринг Мол на "Околовръстния път".  Πpoeĸтът e дeлo нa бългapcĸaтa ĸoмпaния "Πлaнeĸc инвecт", ĸoятo cтoи и зaд "Cъндeнc peзидeнc" ĸpaй бyл. "Бългapия", съобщават от money.bg.

Убитият в Борисовата градина е 48-годишен мъж

Убитият мъж в Борисовата градина е на 48 години, потвърдиха от СДВР. Кървавата драма е станала около 15 часа, а в 15.10 ч. е подаден сигнал в полицията. Жертвата е прободена с нож в гърлото от 33-годишен мъж. Първоначално се съобщаваше, че жертвата е момче, а по-късно се изясни, че е 48-годишен мъж.

56-годишен изхвърли жена на пясъчник на ул. "Резбарска"

Сигнал за изхвърлено тяло на пясъчник на улица "Резбарска" е получен тази сутрин около 8.20 часа на телефон 112. Подалият сигнала очевидец наблюдавал случващото се от апартамента си и е дал пълно описание на извършителя и автомобила му, съобщават от МВР.

Имущество за над 134 млн.лв на Миню Стайков и още девет човек бе запорирано

Допуснати са обезпечителни мерки върху имущество на Миню Стайков и девет свързани с него човека на стойност над 134 милиона лева. Стайков е разследван за участие в организирана престъпна група и извършване на данъчни престъпления, това съобщават от КПКОНПИ.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right