Новините в София: Най-важното за деня 26 ноември, 2020 г.

Новините в София за деня 26 ноември 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 ноември 2020 г.

Спират парното в „Яворов”, Подуяне, Редута и "Гео Милев“

Без парно от топла вода от полунощ ще останат няколко района в столицата. Аварията засяга целия софийски квартал „Яворов”, „Подуяне”, „Редута”, както и част от столичния квартал "Гео Милев”, информираха от „Топлофикация София“.

Забравена печка подпали къща в Банкя

Пожар пламна в ранната утрин, около 6 часа в Банкя. Пламъци превзеха къща на ул. Републиканска в курортното градче. За щастие няма пострадали хора, научи Столица.bg
Забравена печка е причина за огъня обзел жилищната сграда. Хората са били вътре веднага са напуснали. Пристигналите за борени минути огнеборци бързо са потушили пламъците. Щетите са само материални.
Три пожарни автомобила за гасили огъня. В момента продължава да излиза само дим, а една пожарна с огнеборци дежури. Не са пострадали и съседни сгради.

В "Дружба": 16-годишна нападна и обра 86-годишна пред банкомат

Нагъл грабеж и побой над възрастна жена в столицата. 86-годишна е била нападната и пребита от 16-годишна пред банкомат в квартал "Дружба". Взети са ѝ 590 лева. Тях възрастната жена е получила като енергийни помощи, разказват от Нова телевизия.
„Никога няма да го забравя! Не ми е толкова за парите. А за това, което се случи. Цялата съм в синини”, сподели Дафинка Милева. Престъплението е извършено на 20 ноември.
„Обръщам се от банкомата и изскочи едно момиче, което ми взе парите. Започна да ме удря по лицето и да ме блъска. Аз се разпищях”, разказа баба Дафинка.

Предложение: Улица в София да носи името на проф. Чирков

Здравният министър проф. Костадин Ангелов е предложил на кмета на София Йорданка Фандъкова улица в столицата да бъде кръстена на проф. Александър Чирков. Това каза министърът във Варна, където се поклони през тленните останки на светилото в кардиологията, информират от "Труд". Припомняме, че проф. Чирков си отиде от този свят преди дни във варненски хотел. Той ще бъде кремиран.

Коледната елха на София ще светне на 30 ноември пред НДК

На 30 ноември ще бъде официалното запалване на Коледната елха на София. Дървото ще бъде поставено пред НДК. Няма да има официална програма, а само запалване и заря, научи Столица.bg.
От седмица камиони с осветление и вишки са по столичните улици и булеварди и сръчни майстори поставят светещата коледна украса в града. Светлинките вече озаряват пространството около храм-паметника "Св. Александър Невски", ул. Оборище, ул. Гурко, "Патриарха". До дни коледно настроение ще има и по пешеходния булевард "Витоша".

Проверяват нелегалната детска градина в "Дружба"

Агенцията за закрила на детето започна проверка на нелегалната детска градина в "Дружба". Столичани са подали сигнал за съмнение за насилие в частна детска градина в София.
Всички отговорни институции са уведомени за сигнала. В момента тече разследване по случая. Търговският обект никога не е имал регистрация, информираха от Нова телевизия.

Променят се спирки на столичния градски транспорт в столицата

Столичният общински съвет прие доклада, относно промяна на спирки на масовия градски транспорт на територията на Столичната община. Нова двупосочна спирка на ул. „Алабин“ в района на Съдебната палата, която да обслужва трамвайни линии №4 и №10.
Нова двупосочна спирка ул. „Милин камък“ се разкрива при кръстовището с бул. „Свети Наум“ за автобусни линии №94 и №102.

Родители се жалват от домашни любимци в „Триадица“

Сигнали на родители принудиха администрацията на район „Триадица“ да реагира. Столичани се оплакват от домашни любимци, които замърсяват детските площадки в близост до 129 ДГ „Приказен свят“ в столичния квартал “Стрелбище“.
Бяха поставени табели, които забраняват разхождането на кучета на мястото, предвидено за детска площадка. След поставянето на табелите на двете площадки, районната администрация извърши проверки за спазването им.
Няколко собственици на кучета бяха глобени. Живущи в квартала споделят, че са подавали многобройни жалби до отговорните институции.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right