Новините в София: Най-важното за деня 26 октомври, 2019 г.

София, 26 октомври 2019 г., Съдебна палата, бул. Витоша

Снимка: Столица.bg,

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 октомври 2019 г.

Тази нощ връщаме часовника с час назад

Тази нощ се сменя времето и от лятно часово се преминава към зимно. Точно в 4 часа часовниковите стрелки се връщат с час назад. Това осигурява час повече сън утре сутринта. Всяка държава от ЕС трябва да реши към какво време ще остане от 2021 г.

Общинската "Аварийна помощ и превенция" получи висока оценка на конференция във Виена (СНИМКИ)

Директорът на софийската АПП Красимир Димитров получи висока оценка за работата, след като представи доклад и направи презентация за работата на звеното. Бяха коментирани добри практики в Европа по отношения на бедствия, аварии и кризисни ситуации. Димитров представи и базата за обучение на Панчарево, през която минават деца от детски градини и ученици.

ОИК-Столична разработи и прие "Приложение за проверка на протоколи на СИК"

Електронното приложение, което може да се намери на официалната страница на ОИК-София, представлява протокола в ексел таблица, в която са заложени контролите и тя ги смята. Когато се впишат в нея всички числа и контролата е сработила, тоест има грешка, отстрани се показва къде е грешката и грешните числа са оцветени в червено.

Аквапаркът е по график, тестваха фонтаните (СНИМКИ/ВИДЕО)

Изграждането на най-атрактивното водно съоръжение в София  - Аквапаркът в парк "Възраждане" е към края. Предстоят довършителни работи и окончателно стройтелните дейности ще приключват на етапи. Първият обект от мащабният проект на Столична община, който ще отвори врати е закритият 25-метров басейн. Строителните дейности трябва да приключат на 5 ноември т. г. и ще започне приемането на обектите от водния комплекс. Басейнът трябва да се тества и лицензира до края на годината, в началото на следващата ще заработи.

Отварят кръстовището на "Цар Борис ІІІ“ и "Житница" в столицата (СНИМКИ)

Приключи реконструкцията на кръстовището бул. "Цар Борис ІІІ", ул. "Житница"  и бул. "Гоце Делчев" в столичния Красно село. От понеделник, 28 октомври 2019 г. се възстановяват маршрутите на автобусни линии № 73, 83 и 102 по ул. "Житница" и бул. "Гоце Делчев", каквито бяха до 22 март 2016 г. преди започването на реконструкцията, съобщиха от Столична община.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right