Новините в София: Най-важното за деня 26 октомври, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 октомври, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 октомври 2020 г.

АПП: Само доставката е безплатна, хората си плащат хранителните продукти и лекарствата

Стотици въпроси заляха днес телефоните на дирекция "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община, която е поела ангажимента да осигурява хранителни продукти от първа необходимост и лекарства на възрастни и самотни хора в столицата. Днес бяха посетени 8 адреса, на които хората предварително се обадили по телефона и са заявили, че искат да им се пазарува. АПП осигуравше доставката на храни и лекарства на столичани по време на извънредното положение през март т. г., когато започна епидемията от COVID-19 у нас.

Само 192 училище в Бистрица е заявило за онлайн от V до XII клас

Само директорът на едно софийско училище днес е заявил цялото училище да премине към онлайн обучение, съобщиха от Регионалния инспекторат на МОН в София пред Столица.bg. Това е 192 средно училище "Христо Ботев" в село Бистрица, район Панчарево-Столична община. Процедурата е задвижена и се очаква одобрението, за да преминат на дистанционно обучение от v до XII клас в училището. comment0visibility1339 access_time14/05/2020РАЙОН „ПАНЧАРЕВО“, СО Глобиха градинари, изхвърлили отпадъци на нерегламентирано място в Панчарево Към 26 октомври 2020 г. в 192. СУ “Хр. Ботев” има трима преподаватели с установен положителен тест за COVID-19.

Кметът на София сформира медицински експертен съвет за COVID-19

Кметът на София Йорданка Фандъкова сформира медицински експертен съвет във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В съвета влизат епидемиолози, микробиолози, пулмолози от общинското здравеопазване с опит в работата в условия на пандемия, както и с пациенти с коронавирус, съобщиха от Московска 33. Целта е експертизата на медицинските специалисти да подпомага работата на Софийския оперативен щаб за борба с пандемията от COVID-19. София се намира трайно в червената зона и расте броя на заразените и хоспитализирани случаи.

Столичното 119-о училище преминава към онлайн обучение

Гимназиалният курс на столичното 119 училище "Академик Михаил Арнаудов" в кв. Изток преминава към онлайн обучение. Директорът Диян Стаматов, който е и общински съветник се позова на заповедта на МОН и и няма да чака решението на Общинския кризисен щаб. Той вече е задействал процедурата за преминаване към онлайн обучение в училището. Според него организацията за преминаване към дистанционно обучение нямало да отнеме повече от 48 часа.

Топлофикация пуска парното в София

Топлофикация пуска парното в София в сряда, 28 октомври. Поетапно ще бъдат включени първо детските градини, учебните и здравните заведения, след това жилищните сгради във всички райони и накрая администртивните сгради и стопанските потребители. От общинското дружество напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението. Също така трябва да се проверят електронните си уреди за дялово разпределение.

Полицай удари тийнейджър без маска в метрото на "Европейски съюз"

Тийнейджър без маска в софийското метро бе предупреден от полицай, а след скандал момчето бе ударено от униформения. 16-годишният е бил без предпазно средство срещу разпространението на COVID-19 и е бил забелязан от полицая на метростанция "Европейски съюз". След забележката е последвал скандал с униформия и момчето го е ударил с колелото. Тогава униформеният го е ударил и го завлякъл към стаята на метростанцията, съобщи БНР.

15 души от столични барове отиват на Специализиран съд, склонявали жени да проституират

Разкритата през февруари т. г. група за склоняване на жени да проституират ще бъдат съдени в Специализирания съд. Спецпрокуратура предаде на Темида 15 лица. Те са с повдигнато обвинение за участие в група за набиране на жени с цел използването им за развратни действия в 3 еротични бара в София.

Хванаха рецидивист с три вида дрога до училище

Рецидивист бе задържан с три вида наркотици в близост до училище в Ихтиман, съобщават от ОДМВР- София.   Случаят е от 23 октомври. При полицейска операция срещу дрогата, около 18.30 ч., криминалисти от РУ-Ихтиман проверили в района на учебно заведение в града криминално проявен и осъждан местен жител. 

Шефът на Столичното РЗИ е подал оставка

Директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Данчо Пенчев е подал оставка. Това съобщиха от ведомството    "Информираме Ви, че в проведен днес разговор между министъра на здравеопазването и директора на Столичната регионална здравна инспекция, д-р Данчо Пенчев е подал оставка. Министърът на здравеопазването приема оставката", гласи официалната информация.

Шефът на "Пирогов": Клиники "гърмят" с COVID-19, заради това забраних плановия прием

Проф. Асен Балтов, директор на "Пирогов", обясни пред Нова телевизия защо реално е спрян плановият прием в болницата. " Плановият прием там е напълно забранен, защото клиники „гърмят” с COVID. В момента около 60 души от персонала са активно болни.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right