Новините в София: Най-важното за деня 26 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 26 септември 2022 г.

Питбул на ул. "Боян Магесник" пак нападна човек, мъжът е нахапан на 3 места (СНИМКИ)

Поредна жертва на опасен питбул има в столичния квартал Редута, район Слатина-Столична община. Само преди месец същото купе нападна хора и собственикът бе глобен от Столичен инспекторат. Този път жертвата е 48-годишен мъж. Спасили са го шофьори от спрели коли и хора, живеещи до мястото на инцидента. Кучето го напада на 14 септември т. г. на ул. Велчо Атанасов, съвсем близо до дома на собственика на ул. Боян Магесник.

На 176 836 клиенти Топлофикация-София върна пари по изравнителните сметки

Столична Топлофикация възстановява пари по годишните изравнителни сметки на 176 836 битови клиенти. Сметките обхващат периода  1 май 2021 г. - 30 април 2022 г. Пари ще бъдат върнати на клиентите на дружеството, чиито изравнителни сметки са издадени до 31 юли 2022 г. и реалната консумация на топлинна енергия е по-висока от прогнозната. На тези клиенти се възстановяват 3,025 млн. лв, което представлява 0,9% от всички издадени общи фактури за отчетния период. От 19 септември т.г.

Кметът на Годеч подгони трафикантите на мигранти

Мигрантският поток през България към Сърбия се увеличава сериозно. Това заяви кметът на близкия до столицата град Годеч Радослав Асенов, който влезе в гонка с трафиканти с личния си автомобил. От града до границата са само 7-8 км., а бусове с мигранти местните хора виждат всеки ден. В събота трафикантите са били заловени след сигнал от кметския наместник на село Туден. „Пресрещнах автомобилите, които кметският наместник ми каза, че редовно са забелязани да свалят мигранти. Местното население казва, че тези коли правят по 2-3 курса на ден”, обясни Асенов пред Нова телевизия. Той е предупредил водача на автомобила да спре, но въпреки това нарушителят е продължил с висока скорост, а кметът е преценил, че е по-добре да потърси съдействието на полицията.

Разкриха мъж, измамил 34 жители на Костенец

В РУ-Костенец било образувано досъдебно производство по повод осъществена измама спрямо 34 жители на село Костенец, съобщават от ОДМВР-София. Гражданите били въведени в заблуждение, че ще им бъде осигурена работа във фабрика за пакетиране на плодове в Англия. Сумата на причинената имотна вреда е в общ размер 11 850 лева.

Пиян и дрогиран е бил шофьорът, причинил тежката катастрофа на Околовръстното

Шофьорът, причинил тежката катастрофа на Околовръстното шосе в София, при която загина френски гражданин, а двамата пътници пострадаха тежко, е бил под влияние на наркотици и алкохол. Това са показали кръвните проби на водача, съобщава БНР. Близки до случая източници са обявили пред националната медия, че пробата за алкохол е била над 1,5 промила, а пробата за наркотици е дала положителен резултат за кокаин.

След 25 години в Обеля "спасиха" 8 трафопоста от мръсотия и грозотия (СНИМКИ)

След 25 години осем трафопоста в столичвия кв. Обеля 1, район Връбница са спасени от мръсотия, грозотия и драсканици. Инициативата е на Столичен инспекторат, след като свастики и нецензурни надписи са се набивали дълги години в очите на живеещите в квартала. Само след едно обаждане на началника на "Контрол на рекламата" и собственикът на трафопостовете - Еврохолд, незабавно е предприел действия.

Арест и обвинение за палестинеца, наръгал момче на "Пиротска"

17-годишният палестинец е арестуван и му е повдигнато обвинение за пробождането с нож на 16-годишен ученик на столичната ул. "Пиротска" в петък, съобщиха от Софийска районна прокуратура. По искане на СРП съдът задържа под стража бежанецът, който прободе с нож в гърдите и корема непълнолетно момче.

Проблем: Годишно 14 кг хартия от реклами пълни пощенските кутии на софиянци (ВИДЕО)

17-годишният палестинец е арестуван и му е повдигнато обвинение за пробождането с нож на 16-годишен ученик на столичната ул. "Пиротска" в петък, съобщиха от Софийска районна прокуратура. По искане на СРП съдът задържа под стража бежанецът, който прободе с нож в гърдите и корема непълнолетно момче.

Проблем: Годишно 14 кг хартия от реклами пълни пощенските кутии на софиянци (ВИДЕО)

Пощенските кутии на софиянци не са разтегателни, но в амбицията на търговските вериги да се пълнят до безкрайност. Проблемът става все по-сериозен в столицата и големите градове, където нежелана хартия препълва пощенските кутии и входовете на блоковете са заринати с реклама по земята. На някой места като в Дружба 1 на цял вход са изкъртени пощенските кутии от разпространители, наети от големи вериги с хранителни магазини, които по няколко пъти на ден тъпчат кутиите с нежелани брошури. Когато не успеят да ги напъхат хвърлят по цял топ реклами във входа или по стълбите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right