Новините в София: Най-важното за деня 26 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 юли 2021 г.

Снимка: Ara ShotZ

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 26 юли 2021 г.

Рухналата минерална баня в Горна баня се превърна в средище на родния фолклор (ВИДЕО)

В края на всяка седмица горнобанци се наслаждават на прекрасни български народни песни и дълги хора. Инициативата "На мегдана" вече трета година се спазва в столичния Горна баня, район Овча купел. И тази неделя пред рухналата сграда на минералната баня местни жители и гости изиграха поредното българско хоро. Най-радващото е, че на хорото има много млади хора, които с удоволствие натцуват в изпълнение на млади изпълнители и музиканти на фолклорни ритми.

Стадионът в Княжево замръкна като бунище (СНИМКИ/ВИДЕО)

Обновеният стадион в столичния Княжево замръкна като квартално бунище. Мърлявата гледка възмуди стотици живеещи в района, които минаваха покрай спортното съоръжение. Видео на боклукчарника бе публикувано в социалната мрежа, а местни жители коментираха, че не може 10 човека да чистят и да се грижат за публичните пространства в Княжево, а други 100 да изхвърлят боклуци.

Пасат блъсна Пежо на "К. Величков" и "Сливница" и избяга (СНИМКИ)

Фолксваген Пасат блъсна Пежо на кръстовището на столичните "Константин Величков" и "Сливница". Пред Столица.bg очевидци съобщиха, че пасатът се е движил с бясна скорост и е виновен да удара. За щастие няма пострадали хора. Пежото е със смазана предница. Шофьорът на Пасата обаче изчезва от местопроизшествието и с бясна скорост продължава да бяга по бул. "Сливница" от там по бул. "Европа".

Кметът на София посети творческите работилници в предстоящата видеоконферентна връзка с астронавтите от НАСА (СНИМКИ)

Часове преди събитието кметът Фандъкова и д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб, разгледаха изследователските работилници. Над 20 са работните ателиета, под ръководството на НПО и образователни организации, на които младите хора те получават ценни уроци за това какво се получава от водорода, как изглежда космическата храна, как се изстрелва ракета, как се сглобява лунен модул и какво е фотоволтаична система. Младите хора показаха сглобяване на ракети и дронове. Това събитие вдъхновява и създава условия да се насърчават децата да изследват и научават повече и да развиват своите знания, каза кметът Фандъкова.

Гори покривът на 5-етажна сграда на столичната ул. "Лайош Кошут"

Пожар обзе покрива на 5-етажна сграда на ул. Лайош Кошут № 25 в София. Сигналът е подаден на тел. 112 малко преди 13 часа. Пламъците са паникьосали целия квартал и буквално тел. 112 е прегрял от обаждания. ожарът е голям и е обхванал и подпокривното пространство на сградата. На 5-ата минута на мястото са пристигнали пожарните автомобили и екипите са започнали гасенето. "Да има пожар, все още не е загасен и огнеборците продължават да гасят. Няма пострадали хора", потвърдиха от Столичната пожарна.

„ЗА истинска детска болница“: МЗ окончателно се отказа от недовършения строеж

С писмо до Националната гражданска инициатива „ЗА истинска детска болница“ заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров съобщава, че на 5 юли Здравното министерство е изискало от своето дружество „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД да се прекратят всички дейности, свързани с изпълнението на договора за инженеринг, както и всички произтичащи от него процедури по ЗОП, свързани с упражняването на независим строителен надзор и инвеститорски контрол.

Отворено е за движение кръстовището на "Тодор Каблешков" и "Луи Айер" (СНИМКИ)

От вчера, 25 юли, е пуснат трафика на кръстовището на бул. “Тодор Каблешков“ и ул. “Луи Айер“ в столицата. Реконструирани са подземни инженерни мрежи като канал Ф1000 и Ф800, водопровод, направени са нови електрически и телекомуникационни проводи, газопровод, улично осветление. Сложена е и нова асфалтова настилка и пътна маркировка, съобщават от Столична община. Движението ще бъде регулирано със светофар.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

comment 134
27.07.2021 13:11
Firebg
пожарни касети http://www.firebg.org/bg/products/64/65/
Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right