Новините в София: Най-важното за деня 26 юни 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 26 юни 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 26 юни 2022 г.

Граждани искат едномесечна карта за една линия в градския транспорт на София

Софиянци искат запазването на едномесечна карта за една линия за пътуване в градския транспорт на София. Над 10 становища са получени в СОС по проекта на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за пътуване с обществения градски транспорт на територията на Столична община, с който в столицата се въвежда нова тарифна политика. Хит в промените е запазването на цената на билета от 1.60 лв. за ъптувана в продължениа на 30 минути с прекачване на друга линия или друг вид транспорт в столицата. Същият се въвежда и за 60 минути за цена 2.20 лв. 

Арестуваха обирджии с отмъкната каса с 40 000 лв. в София

Известни на полицията обирджии са арестувани при опита си да откраднат каса с 40 000 лв. в столичния район Подуяне. Кражбата е станала около 22:30 ч. в събота на бул. Ботевградско шосе 326. Апашите са влезли на трети етаж на къща. Те се придвижвали с автомобил с поставени регистрационни табели от друг автомобил.

От софийското метро: Пожар не е имало, димът във вагона е от климатичната инсталация

Не е имало пожар във влак на софийското метро. Това заявиха от Метрополитен. Вчера около 15.30 часа имаше силно задимяване в мотриса и минути след това пътниците бяха евакуирани. От общинското дружество обясниха подробно причините за инцидента във влак от метростанция „Люлин“ към „Сливница“. Имало е дефект на част от климатичната инсталация и в резултат на това се е получило задимяване в последния вагон на влака, обясни пред bTV инж. Николай Николов, началник „Експлоатация“ в Метрополитен.

Доц. Сопотенски от "Пирогов": Искаме да се върне директора проф. Поромански

Медиците от "Пирогов" излязоха с отворено писмо до премиера в оставка Кирил Петков, с което искат връщането на уволнения преди дни директор на болницата проф. Иван Поромански. Началниците на клиники настояват здравния министър Асена Сербезова да върне на работа директора, чието отстраняване бе заради финансови нарушения. Проф. Поромански бе назначен от служебния здравен министър Стойчо Кацаров и наследи на поста проф. Асен Балтов, за който също се твърдеше, че имал финансови нарушения. При уволнението на Балтов пироговци също протестираха.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right