Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 април 2021 г.

Камера засне момичета как крадат от заведение в София (ВИДЕО)

Две момичета буртално крадат кактус в малка саксия от масата на заведение за сандвичи в Люлин. "Хубавиците" обаче не са разбрали, че ако собствениците и персоналът са заети и не ги виждат, то охранителна камера запечатва крадливите им физиономии. "Върнете ни кактусчето", призоваха от заведението и публикуваха видеото в социалната мрежа. В него перфектно се виждат момите. Двете елегантно, ближещи сладолед, сядат на маса на заведението навън и се оглеждат. Първата взима кактуса от масата и го скрива под стола си. След секунди другата го вдига и двете нагло, продължавайки да си ближат сладоледа, се изнасят.

Столична болница издаде невалиден сертификат за ваксиниране с „АстраЗенека“

Жена, ваксинирана с две дози "АстраЗенека" сигнализира, че е получила невалиден сертификат. През март Мая Стоянова е получила документ, който не отговаря на критериите на здравното министерство, съобщи БНТ. Според електронния регистър тя е ваксинирана само с първа доза. Стоянова още не може да получи валиден сертификат. Избрала имунизационния пункт на Александровска болница. На 1 март получила първа доза "АстраЗенека".  На 29 март й е поставена втора доза. На 1 април се обърнала към администрацията на болницата, за да й бъде издаден документът.

Спецсъдът оправда бившия зам.-кмет на София за ремонта на "Граф Игнатиев"

Евгени Крусев е оправдан от Специализирания съд по обвинения за ремонта на централната столична улица "Граф Игнатиев". Бившият зам.-кмет по транспорт на Столична община беше признат  за невинен за престъпление по служба. Решението може да се обжалва в 15-дневен срок. По-рано днес прокуратурата поиска от съда 5 години затвор за Крусев, тъй като според обвинението е променил условията в обществената поръчка и са поставени по некачествени и евтини материали. Проверката срещу Евгени Крусев започна заради подменената хидроизолационна подложка на трамвайното трасе.  А разликата в договорената сума, с около 900 000 лв. се облагодетелствал сторителят.

В София и страната ваксината срещу COVID-19 няма да бъде задължителна

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че ваксината срещу COVID-19 няма да бъде задължителна в София и страната. Обмисля се се обаче ваксината срещу варицела да бъде включена в задължителния имунизационен календар, съобщи Нова телевизия. Председателят на парламентарната комисия по здравеопазване Александър Симидчиев обясни, че е необходимо да има позитивна мотивация за хората, за да се ваксинират. Може да се създадат и законодателни рамки, съдържащи позитивна мотивация.

Глобиха водач, шофирал със 144 км/час на пътя София - Варна

Пътна полиция отчете рекорд за превишена скорост по време на петдневна акция. Нарушителят е засечен на пътя София – Варна, информира Нова телевизия. Той е преминал със скорост от 144 км/ч при разрешени 60 км/ч край разклона за великотърновското село Пушево. На шофьора е наложена глоба в размер на 850 лв.

Бой между охраната на РЗИ- София и лични лекари

Саморазправа имаше днес пред сградата на РЗИ- София. Столични лични лекари се сбиха с охраната на обекта, съобщават от Нова телевизия. Причината за напрежението стана дълго чакане на опашки за ваксини, но и липсата на организация от страна на джипитата, обясняват случката от Здравната инспекция. Наложило се да бъде извикана полиция, която да укроти напрежението.


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right