Новините в София: Най-важното за деня 27 април 2022 г.

-

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 27 април 2022 г.

Протестът на превозвачите тръгва по Цариградско, автобуси и камиони затварят центъра на София

Безкрайно дълга колона от камиони се извива в дясната лента на Цариградско шосе, на входа на София. Превозвачите протестираха срещу високите цени на горивата и въвеждането на нови тарифи за ТОЛ системата.

Кметът на София: Газ е гарантиран за април и май

Нужните количества природен газ за „Топлофикация София“ и за автобусите на „Столичен автотранспорт“ са гарантирани до края на април и за месец май. Това са уверенията на директорите на „Булгартрансгаз“ и „Булгаргаз“, с които разговарях тази сутрин. Успоокяващата новина съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова на профила си във фейсбук.

Спряха всички дейности по разрушаването на старата телефонна палата

Със заповед на кмета на столичния Район “Оборище” Николай Александров бяха спрени дейностите по разрушаването на сградата на ул. „Оборище“ №26. Това съобщават от районната администрация. Заповедта е с дата 26 април.

Разкриха схема за анулиране на глоби в КАТ-София

Проверката, която върви от края на миналата година, е показала, че 20 униформени полицаи са трили актове и глоби срещу суми от 300 до 1000 лева. Полицаите са ползвали собствените си пароли и са анулирали фишовете и глобите, наложени чрез камерите на МВР, а някои от нарушенията са били преместени в папки с вече платени задължения.

„Шампионите на Горна баня играят заедно“ набира средства за ново спортно игрище

Сдружение „Безопасни детски площадки“ стартира кампания „Шампионите на Горна баня играят заедно“ за набиране на 15 000 лв. Събраните средства ще се използват за изграждане на комбинирано игрище за баскетбол, волейбол и стрийт фитнес в комплекса на бившия социален дом в Горна баня на ул."Христо Стефчов".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right