Новините в София: Най-важното за деня 27 август, 2019 г.

обзор

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 август 2019 г.

ГЕРБ и СДС пак заедно на местните избори

ГЕРБ и СДС ще се явят заедно на местните избори, стана ясно днес. Пресконференцията, без журналисти, беше излъчена на Фейсбук страницата на премиера Бойко Борисов. На нея присъстваха двамата партийни лидери на ГЕРБ и СДС Бойко Борисов и Румен Христов, кметът на София Йорданка Фандъкова, както и кмета на район "Витоша" Теодор Петков.

Фандъкова: Няма пречка ЦСКА да постори нов стадион в съществуващите граници

"ЦСКА-София" може да игради нов стадион в съществуващите граници на сегашния. Няма никаква пречка, това са манипулации", каза кметът на София Йорданка Фандъкова в отговор на журналистически въпрос, по време на представянето на приоритетите на "София - европейска столица на спорта".

Близо 15 тротинетки откраднати в София

Около 15 тротинетки са изчезнал в София заради кражба първите дни след пускането им по улиците. В петък модерните средства за придвижване започнаха да се ползват официално от столичани и гости на града. И докато едни харесаха новите двуколесни, крадците веднага им хвърлиха око, съобщава "Монитор".

Столичните тротинетки ще се движат по велоалеите

Столичните електрически тротинетки не трябва да се движат по тротоарите, а да са със статут на велосипеди и да използват велоалеите, съобщава Монитор. Наложителни са промени в Закона за движение по пътищата, за да се промени статута на тротинетките. По този повод текат преговори между Столична община от една страна и „Национална полиция“, „Пътна полиция“ и агенция „Безопасност на движението по пътищата“ от друга. Очакват се предложения за промени в закона.

Глоба от над 180 хил. лева за строителя на първия етап на Зона 4

Столична община глобява с 185 610 лв. за недобре извършени дейности строителя на първия етап на Зона 4. За началната част от проекта за възстановяване и обновяване на Централна градска част вече има издаден акт 15, съобщи заместник - кметът по транспорта Дончо Барбалов.

Районът на автогара "Юг" отцепен заради снаряд

Районът около автогара "Юг" е отцепен заради намерен стар снаряд. Работник го забелязал след 10 часа днес в тревата на улица "Самоков", съобщава bTV. На място са екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ. Чакат се да пристигнат специалисти от поделението на Сухопътни войски в Горна Баня.

Мъжете, потрошили заведение на "Тодор Каблешков", излязоха под гаранция

Софийският градски съд пусна двамата мъже, задържани за погрома на заведение на бул. "Тодор Александров" на 12 август. На всеки бе определена парична гаранция от 2000 лева, съобщи Нова телевизия. Обвинения за хулиганство, извършено с особена дързост, са повдигнати и на Цветко Цветков, и на Сергей Димитров.

Неизвестни задигнаха апарат, който помага на младеж да говори

Нагли апаши ограбиха момче, което не може да говори, в "Студентски" в София. Бандитите задигнаха ларингофона на Георги Лилов, който преди 8 години е опериран от рак на ларинкса. Апаратът струва 1240 лева. И само чрез него младежът може да общува нормално с останалия свят. За драмата му разказа пред Нова телевизия неговата сестра.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right