Новините в София: Най-важното за деня 27 август 2021 г.

Изчистена от графити е каменната стена в градинката до Халите

Снимка: Столичен инспекторат

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 август 2021 г.

Втори път за месец: Потрошиха контейнер за текстилни отпадъци- този път в "Надежда"

Контейнерът за текстилни отпадъци на ул. "Никола Нови" в "Надежда" е станал жертва на вандали. Заради това е прибран от фирмата за ремонт, съобщават от Столичен инспекторат. Злосторниците са го запалили, което го е увредило. Контейнерът е разположен до голяма търговска верига, за да може да обслужва повече хора. Бандитите не са установени. От фирмата до момента не потвърждават дали ще го върнат там, след като го поправят.

Променят движението по „Стамболийски“ и „К. Величков“ заради ремонт на релсите

През почивните дни ще има промяна в организацията на движението по бул. „Ал. Стамболийски“ и бул. „К. Величков“. Причината е основен ремонт на участък от релсовия път на кръстовището на булевардите, направен от „Столичен електротранспорт“ ЕАД. Промяната на движението ще бъде от 00:00 часа на 28.08.2021 год. (събота) до 24:00 часа на 29.08.2021 год. Това съобщават от Столична община и дават повече подробности.

Разбиха оранжерия за марихуана в Бухово, баща и син задържани за 72 часа (СНИМКИ)

Баща и син- на 48 и 21 години от Бухово, са задържани на 25 август за 72 часа при акция на полицията в града срещу престъпления, свързани с наркотични вещества. Униформените са открили в обособени помещения две оранжерии за отглеждане на марихуана с 559 стръка растения, съобщават от МВР.

През почивните дни в София отново ще работят "зелените коридори" за COVID- ваксини

През идващите почивни дни- 28 и 29 август – ще бъдат отворени „зелените коридори“ за ваксинация в София. Желаещите граждани да си поставят ваксини могат да го направят в пунктовете в "Парадайс МОЛ", "Ринг МОЛ", "Сердика МОЛ", "България МОЛ" и The Mall, които ще работят от 13:00 до 18:00 часа, както и в пункта, разположен в Културния дом в ж.к. „Дружба“, който ще бъде отворен от 9:00 часа до 16:00 часа. Тази неделя – 29 август, ще бъде отворен още един пункт – в НЧ „Асен Златаров“ в кв. „Христо Ботев“ с работно време от 9 до 16:00 часа. Столичани могат да избират от всички разрешени от ЕС ваксини.

20-годишен е задържан за 72 часа- счупил челюстта на мъж в "Студентски град"

Д.Г. на 20 години е задържан за 72 часа заради нанесена средна телесна повреда на мъж в столичния "Студентски град". Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъжа. Предстои утре, 28.08.2021 г., да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Изчистена от драсканици е каменната стена в градинката до Халите (СНИМКИ)

Каменната стена на градинката до Централните хали, в началото на пешеходната част на „Пиротска“, днес беше почистена от силно замърсяване, причинено от нерегламентирани графити. Екипи на Столичния инспекторат установиха по стената изрисувани драсканици, изразяващи неприлични послания и хулигански надписи.
С помощта на специалната екологосъобразна система за премахване на графити - „Ghibli skib silent” беше почистена над 50 кв. м. замърсена площ. С това стартира първият етап от работния проект по цялостното почистване на ул. "Пиротска" в пешеходната ѝ част от нерегламентирани графити.
Предстои и изцяло обновяване на електрическите табла, които ще бъдат изрисувани от популярни графити артисти, чиито художествени идеи са съобразени с градската среда.

Реставрация на централната фасада и ремонт на камерна сцена в Народния театър

Преди началото на новия сезон в Народния театър „Иван Вазов“ вървят мащабна реставрация на централната фасада и ремонт на камерната сцена.
Продължава реставрацията на декоративните елементи на фасадата, покрива и фронтона на „Иван Вазов“. През 2020 г. бяха завършени дейностите по скулптурните групи на покрива, съобщават в социалната мрежа от трупата на Академиците.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right