Новините в София: Най-важното за деня 27 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 февруари 2020 г.

Кризисният щаб: 14 души са във ВМА под наблюдение за коронавирус

Няма потвърдени случаи на коронавирус, всички тествани досега са дали отрицателни резултати. Много пациенти са настанени като подозрителни. Във ВМА за последното денонощие са настанени 14 души, 4 от тях чуждестранни граждани - португалец, японец, египтянин и италианец.

"Топлофикация София" затваря касите си временно- ето причината

„Топлофикация София“ ЕАД затваря временно касите си. Причината- актуализиране базата данни на дружеството и технологична оптимизация. Касите ще бъдат затворени от 12.00 часа на 28 февруари 2020 г. до 07.00 часа на 2 март 2020 г. В посочения период няма да се приемат плащания за топлинна енергия и в касите на Easy pay и Fast pay, както и  в платформата на E pay.

Николай Нанков:Ще бъдат изключени от винетки спорните отсечки в Столична община

Официално ще бъдат изключени от днес от винетки спорните отсечки в Столична община. Това съобщи пред камерите на bTV зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

Софийският университет отне почетните звания на четирима, свързани с нацизма

Софийският университет отне посмъртно почетните звания "Доктор хонорис кауза" на четирима души, свързани с управлението на нацистка Германия, съобщават от БНР.    Академичният съвет на най-старото висше учебно заведение у нас е отнел титлите, дадени през 1939 и 1940 година, на Ханс Франк, Бернхард Руст, Едвалд фон Масов и Едуард Колрауш.

Обвинение и задържане за четирима, крали от офис на куриерска фирма в Божурище

На 25 и 26 февруари 2020 г. в резултат на проведени професионални действия на служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и Областна дирекция на МВР София и под надзора на Районна прокуратура Сливница са задържани четирима мъже – Г.М., А.Ц., Г.Г. и А.А.

Окончателно: Ето за кои участъци около София няма да искат винетки

За 115 км пътни участъци около София, включително Софийския околовръстен път и Северната скоростна тангента, няма да се дължи винетна такса. Винетка няма да е необходима и за 40 км около Варна, в това число пътят до пътния възел за летището на автомагистрала „Хемус“.

Глобиха собственик на имот в "Лозенец"- оставил отпадъците след ремонт на тротоара

Санкция е наложена на собственик на имот в "Лозенец", защото след като ремонтирал дома си на ул. "Козяк" 27, изнесъл чувалите с отпадъците на тротоара. Това съобщиха от Столичен инспекторат. След налагане на глобата са дадени предписания за почистване на общественото място и извозване на отпадъците.

Здравното министерство: Всички проби, изследвани за коронавирус до момента, са отрицателни

Всички проби, изследвани за новия коронавирус до момента, са отрицателни. В Националната референтна лаборатория са изследвани 17 проби на лежащо болни граждани, настанени в лечебни заведения в Бургас, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Хасково, София и Русе. Това съобщиха от здравното  министерство.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right