Новините в София: Най-важното за деня 27 май, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 май 2020 г.

НДК изгражда мултифункционална платформа на открито (СНИМКИ)

"Платформа А6" ще започне да функционира от 1 юни т. г., целта е да се запазят събитията от календара Националният дворец на културата в София изгражда първата по рода си мултифункционална платформа на открито, за да се запазят събитията от календара. "Платформа А6" ще започне да функционира от 1 юни.

В къщата музей "Христо Смирненски" се отваря литературен център

Литературен център се отваря днес в къщата музей "Христо Смирненски" в София. В културното средище "Да бъде ден" любителите ще се наслаждават на българското изящно слово, съобщи радио София.

Ремонтират фонтана пред Централна баня в столицата

Пуснати са пред НДК, президенството, парка Заимов и др.

Фонтанът в градинката пред Централна баня ще заработи през юни. В момента той се ремонтира и се поставя хидроизолация, научи Столица.bg. Ремонтните дейности обаче са преустановени в дъждовното време.

Премиерът: Събаряме старата сграда за Педиатрия, ще построим нова

Нова Национална детска болница в новопостроена сграда ще има в София. Проблемът със стария строеж в двора на Александровска болница вече е решен. Това стана ясно днес след среща на премиера Бойко Борисов с протестиращи срещу довършването на сграда, започната през 70-те години и изоставена.

"Триадица" пита хората за въвеждане на еднопосочно движение по ул. "Енос"

Администрацията на "Триадица" иска да разбере какво мислят хората от района за въвеждане на еднопосочно движение по ул."Енос", в посока от ул."Мила родина" към бул."България", с включване в ул."Майор Първан Тошев", в посока към ул."Мила родина". За целта се организира обществено обсъждане чрез допитване.

През юни започва градежът на детска градина в Манастирски ливади

В бюджета на Столична община са предвидени 30 млн. лв. за детски градини и училища и тези пари няма да бъдат намалявани, категорична бе Йорданка Фандъкова

Започва строителството на дългоочакваната детска градина в столичния квартал Манастирски ливади. Вече е готова за откриване строителната площадка и има избран изпълнител.

Автокино и музика ще забавляват столичани на "Цариградско шосе" 92

Град София ще прибави още една приятна атракция, с която жителите и гостите на столицата могат да запълнят свободното си време. Това е автокино, кръстено PANDEMIC CAR CINEMA. То се намира на  паркинга на Техномаркет Макс на бул. „Цариградско шосе“ № 92, до Метро.

327 килограма e кокаинът, открит в апартамент в "Студентски град" (СНИМКИ)

327 килограма общо е кокаинът, намерен в апартамент в "Студентски град" от столични полицаи. На 24 май пак в същия район, от паркиран "Мерцедес" бяха иззети близо 40 кила чист кокаин. Софийска градска прокуратура ръководи  разследване по образувано досъдебно производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение в големи размери в ж.к. „Студентски град“. В качеството на обвиняем по делото е  привлечен Н.П.

Обвинения за подбудителство на 4 убийства за Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков се сдоби с нови обвинения. Той е ръководил организирана престъпна група за убийства и изнудвания, според прокуратурата. Групата е действала от 2012 година, сочат събраните до момента доказателства, съобщават от обвинението.

Без вода остават Драгалевци, Кръстова вада и Герман

Планови ремонти на „Софийска вода“ в четвъртък, 28 май, ще наложат временното спиране на водата в някои столични райони.

Арабаджиеви остават в ареста

Отменено беше решението на съда, взето на 4 май, Арабаджиеви да бъдат под домашен арест. Апелативният съд реши Ветко и Маринела да останат в ареста, съобщава БГНЕС.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right