Новините в София: Най-важното за деня 27 март, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 март 2020 г.

Променят маршрутите на автобуси 85,86 и 285 заради авариен ремонт на "Софийска вода"
От днес, 27 март, ул.“Градинарска“ ще бъде затворена за движение в участъка от ул.“Резбарска“ до ул.“Павлина Унухриева“. Причината е авариен ремонт на „Софийска вода“ на канализационен колектор в посочения участък. Това съобщиха от Столична община. Също от днес се променя движението на автобусни линии 85, 86 и 285, които ще използват алтернативни маршрути.

Заразените с COVID-19 са вече 276, новите случаи са 12

Открита е DMS кампания за подкрепа на българските медици, борещи се с коронавируса   Броят на заразените с коронавирус у нас вече е 276. На брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още 12 нови случая на инфектирани с COVID-19.

До 15:30 часа: "Света Анна" временно спира приема на пациенти

Университетска болница „Света Анна“, София, временно преустановява приема на пациенти до 15:30 часа днес, 27 март, съобщиха от лечебното заведение. Това се налага след като там  вчера бяха установени двама пациенти с COVID-19. В болницата се прави пълна дезинфекция.

Фандъкова с апел към столичани за ремонтите и семейните купони по време на изолацията

Кметът Йорданка Фандъкова публикува в социалната мрежа Фейсбук призив към столичани по повод многото сигнали, които получават в Столична община за семейни купони и ремонти по време на карантината. Неща, които пречат на хората по блоковете да си вършат работата.

Отиде си големият български джазмен Симеон Щерев

На 76-годишна възраст почина големият български джаз музикант Симеон Щерев, познат в музикалните среди като Симо Банана. Тъжната новина написа в своя фейсбук профил музикантът Иван Лечев, съобщи БНР.

Столична община организира #СОФИЯвкъщи- кампания за споделени преживявания у дома

Кампания за споделени преживявания у дома организират от Столична община. Проявата се нарича #СОФИЯвкъщи. Тя е инициатива, в която може да се включи всеки, готов да сподели своето хоби, талант, занимания, обучение или професия в домашна среда.

Ген. Мутафчийски обясни как се установяват у нас болните от COVID-19

Три са основните начини за установяване на болните от коронавирус. Най-надеждна и достоверна е PCR диагностиката. Тя обаче е по-скъпа, защото изисква апаратура и специално обучен персонал. Това обясни на извънреден брифинг ръководителят на Оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, цитиран от Нова телевизия.

Над 24 000 в страната са под карантина, най-много са в София

Над 200 са образуваните под ръководството на компетентните прокуратури досъдебни производства за неспазване на карантина. Продължава се работата, за да се гарантира спазването на мерките. Това съобщи министър Младен Маринов на брифинг в Министерския съвет.

От Софийски университет за студентите по медицина: След ИП ще има нов график и ще наваксаме

Все пак днес студенти по медицина в СУ имаха онлайн лекция Епидемията от COVID-19 от всички студенти и специалности най-тежко засегна студентите по медицина. Самият факт че тази специалност не може да се учи задочно е доказателство, че не е възможно и дистанционно.

Разследват незаконен хазарт при извънредно положение на ул. "Братя Миладинови"

Софийска районна прокуратура ръководи разследване за незаконен хазарт в столицата и то по време на извънредно положение. В качеството на обвиняем по случая е привлечен Т.П.

Филм за забележителностите на София показват по руската телевизия "Моя планета"

Филм за туристическите и културно-исторически забележителности на дестинация София ще се излъчи по Държавната руска телевизионна компания ВГТРК - Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания днес- 27 март/петък/ от 21:25 ч. и на 28 март /събота/ от 19:35 ч.

Дезинфекция на подлези и спирки в „Красно село“ и днес

И днес, 27 март, в район „Красно село“ е направена дезинфекция на пешеходните подлези, подходите към тях, спирките на градския транспорт и уличните кошчета, съобщават от Столичен инспекторат.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right