Новините в София: Най-важното за деня 27 ноември, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 ноември 2019 г.

Пожар в Пирогов заради взрив, двама са загинали (СНИМКА)

По първоначално данни причината е взрив на кислородна бутилка. Двама тежко болни са загинали в "Пирогов" при пожар тази нощ. Две кислородни бутилки са се взривили и отделението е пламнало около 4.30 ч. На мястото веднага са пристигнали пожарникари и огънят бързо е загасен.

Почина легендата на родното кино Стефан Данаилов

Почина емблематичният за България актьор, преподавател и политик Стефан Данаилов. Легендата си отиде на 76-годишна възраст във Военно медицинска академия. Ламбо бе поставен в медикаментозна кома в началото на месеца заради спешното му състояние - проблеми с белите дробове.

Луксозната марка Нуаtt гради хотел в София, отваря обект и в Прага

Лyĸcoзнaтa вepигa Нуаtt гради хотел в София на мястото на бившето кино "Сердика" на площад "Васил Левски". Това се разбра преди три години. С днешна дата cтpoeжът нa xoтeлa в cтoлицaтa e пoчти зaвъpшeн, ĸaтo зaявĸaтa e, чe тoй тpябвa дa oтвopи вpaти дo ĸpaя нa 2019 гoдинa. Cлeд oтĸpивaнeтo мy Нуаtt вeчe глeдaт ĸъм дpyгa изтoчнoeвpoпeйcĸa cтoлицa, нa ĸoятo щe cтъпят, съобщават от money.bg.

Лyĸcoзнaтa вepигa Нуаtt гради хотел в София на мястото на бившето кино "Сердика" на площад "Васил Левски". Това се разбра преди три години. С днешна дата cтpoeжът нa xoтeлa в cтoлицaтa e пoчти зaвъpшeн, ĸaтo зaявĸaтa e, чe тoй тpябвa дa oтвopи вpaти дo ĸpaя нa 2019 гoдинa. Cлeд oтĸpивaнeтo мy Нуаtt вeчe глeдaт ĸъм дpyгa изтoчнoeвpoпeйcĸa cтoлицa, нa ĸoятo щe cтъпят, съобщават от money.bg.

Версия: Огънят в "Пирогов" тръгнал от запалена цигара

Запалена цигара от един от пациентите е причината за взрива в инсталацията за подаване на кислород в болница "Пирогов". Както и за последвалия пожар. Това твърди Нова телевизия, позовавайки се на своя, все още непотвърдена информация.

 Йорданка Фандъкова за Стефан Данаилов: Учител за сцената и за живота (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази своята почит и уважение към отишлия си Стефан Данаилов. На своята страница в социалната мрежа Фандъкова написа следното:     "Поклон пред паметта на Стефан Данаилов – обичан актьор, мъж с характер, който държеше на думата си, учител за сцената и за живота. Светъл да е пътят му!"

Тежко ранен мъж след скандал със семейството

С опасност за живота е 50-годишен, от Етрополе, след сериозен скандал в семейството, съобщават от Областната дирекция на МВР в София. След подаден сигнал във вторник, 26 ноември, полицейски екип посещава адрес в Етрополе, на който намира мъж с счупена ръка и прорезни рани по цялото тяло.

Вдигат екоданъка за автомобили и при продажба на имущество и коли в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

Допълнителните 38 млн. лв. ще се насочат за градски транспорт, паркове, градини, улици и тротоари в кварталите Столична община вдига екоданъка за автомобилите и при възмездно придобиване на имущество - продажба на имот и автомобил. Това съобщиха днес на пресконференция кметът на София Йорданка Фандъкова и финансовият зам.-кмет Дончо Барбалов. Не се вдигат данъците за собственост и такса смет, изрично уточниха Фандъкова и Барбалов.

Прощаваме се с Ламбо в Народния театър на 2 декември

На 2 декември от 11 часа ще бъде прощаването с големия Стефан Данаилов. Мястото- фоайето на Народния театър „Иван Вазов“ в София. Това обявиха в социалната мрежа от Съюза на артистите в България.

Мъж проси пари и напада минувачи в "Люлин"

Мъж проси пари от случайни минувачи и напада хора в столичния квартал "Люлин". Агресорът е висок и слаб, маскиран с черен суичър, съобщиха от полицията. Последната жертва на непознатия е от понеделник. Около 17 часа поискал пет лева от случаен минувач.

Стоянка Мутафова се стабилизира, разпознава близките

Легендарната актриса Стоянка Мутафовав се стабилизара и отваря очи . Разпознава всички. Това споделя дъщеря й Мария Грубешлиева - Муки пред "България днес". Дъщерята изказва благодарности към лекарите и медицинските екипи във Военно медицинска академия, където Мутафова лежи около месец. Мутафова е в съзнание и чува, когато дъщеря й говори.

Няма анестезиолози и спряха приема в Педиатрията

Приемът на малчугани в Педиатрията в София е спрян. Причината е липса на анестезиолози в интензивното отделение на детската болница, съобщи Монитор, цитирайки изпълняващия длъжността директор доц. Димитър Калайков. Работещите там двама специалисти са напуснали, а третият не може да изпълнява дейността и да обхване цялата болница, обясни директорът.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right