Новините в София: Най-важното за деня 27 септември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 септември 2019 г.

Картите за пътуване на учениците в София ще се зареждат онлайн

През специална платформа в интернет родителите от София ще могат да зареждат картите на децата си за пътуване в градския транспорт. Удобството е част от проекта за новата система за електронно таксуване на градския транспорт в София, научи Столица.bg
Първият монтаж на оборудване в 36 автобуса, тролеи и трамваи приключи преди дни. Устройствата са в тестови режим.

Шофьорка заби "Тойота" в циментова ограда и почина

Катастрофа в Костенец завърши със смърт на водача. На 26 септември малко след 8 часа в РУ- Костенец е получен сигнал за ПТП на улица "Цариградско шосе" в града.
След проверка на място се оказало, че 29-годишната шофьорка е забила автомобила си "Тойота Селика" в циментова ограда на частен имот. Жената е починала на място, съобщават от ОДМВР-София.
По случая е образувано досъдебно производство.

София държи рекорда с 19 кандидати за кмет

Над 1000 са кандидатите за общински съветници в София - 1010, научи Столица.bg. Освен представители на партии и коалиции има много физически лица, със събрани 1000 подписа, които искат да влязат в местния парламент. Кандидатите за кмет на София са 19. Победителите ще станат известни на местните избори на 27 октомври или на балотаж на 3 ноември т. г.

Крадци обраха апартамент в Люлин 5, задигнали пари за учебници

Крадци в Люлин са обрали апартамент, докато собственичката е спяла. Отмъкнали са голяма сума пари, предназначена за учебници на по-големия ѝ син. "Крадши тарашат апартаменти из Люлин 5", написа жертвата и предупреди за опасността в социалната мрежа.
Апашите влезли в дома ѝ около 4 часа сутринта, докато спи. Откраднали са голяма сума от портмонето, което било оставено в коридора. Тя е подала сигнал в полицията и веднага е изпратен екип от криминалисти, които са свалили отпечатъци.

Столична община вече е собственик на Къщата на Яворов

Столичната община стана собственик на Къщата на Яворов в София. Представители на Московска 33 се явиха на третия поред търг, организиран от ЧСИ, за историческата сграда на ул. "Раковски" 136. Къщата е придобита на стойност 1,5 млн. лв. Цената падна, след като на първите два търга не се яви никой.

60 хиляди незаконни боеприпаса открити в Мусачево

Близо 60 хиляди боеприпаса, съхранявани неправилно, са иззети от фабрика в село Мусачево, съобщават от ОДМВР- София.
Екипи на ГДНП и РУ- Елин Пелин са проверили вчера обекта. Намерили са боеприпасите в склада, за съхранението им обаче нямало необходимото по закон разрешително. Направен е оглед на местопроизшествието. Боеприпасите са иззети, а по случая е образувано досъдебно производство.

Къде е КАТ? Автомобили махат заграждения и карат по ремонтиращата се "Житница" (ВИДЕО)

Нагли шофьори карат по ремонтиращата се все още ул. Житница, която свърза бул. "Цар Борис III" и "Никола Мушанов", видя Столица.bg. Особено засилен е трафикът по затворената улица в пиковите часове надвечер. Шофьорите слизат и премахват загражденията на "Цар Борис III" откъм "Красно село" и директно излизат на "Мушанов" в Красна поляна.

Цветя, животни и дървета от пластмаса оживиха столична градинка

Столичани превърнаха квартална градинка в уникално пъстро място, използвайки непотребна пластмаса. От захвърлени бутилки, гуми и различни опаковки са направени цветя, усмихнати човечета, дървета и животинки. Мястото е зад блок 110 в столичния квартал "Хаджи Димитър". Авторът на чудатата градинка иска да отправи екологично послание към всички- да се обърне повече внимание на локалното и глобалното замърсяване с пластмаса, разказва Нова телевизия.

Два дни безплатно в столичния зоопарк

Софийският зоопарк отваря вратите си за безплатен достъп за всички посетители в почивните дни 28-29 септември по повод Световния ден на туризма.
За поредна година Столичният зоопарк се включва под различна форма и в европейската нощ на учените. Тази година в античния център "Сердика" ще има 16 щанда, единият от тях е на Столичния зоопарк. Под стъкления похлупак на "Ларгото" гости и посетители ще бъдат запознати с образователин и научноизследователски поректи. Ще има викторина, награди, любопитните ще научат много факти.

Дрогиран шофьор на сеат уби мъж от София

25-годишен софиянец е загиналият мъж в кастрофата на главен път Е-79 между врачанските села Люти дол и Ребърково. Сблъскали са се Сеат Ибиза и движеща се към София Мазда, която е шофирал загиналият. Две жени, от които едната е бременна, и три деца са транспортирани в МБАЛ-Враца.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 28 март 2024 г....

Времето на 28 март 2024 г.: И през днешния ден температурите ще продължат да се повишават, съобщават от НИМХ. Преди обя...

Прочети още keyboard_arrow_right