Новините в София: Най-важното за деня 27 септември, 2020 г

София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 септември 2020 г.

Столичните реки стават паркове

Още в съботния стартира интересната инициатива, продължава и днес на три места в столицата, съобщава БТВ. Владайската и Перловската река ще се променят напълно, благодарение на фестивал, който внася много радост в живота на столичани в почивните дни. Ще има много музика, игри за най-малките, заведения, спорт и арт магазини.

В София отбелязват Деня в памет на загиналите мотористи

Традиционно в София членове на няколко мотоклуба ще отдадат почит към паметта на мотоциклетистите, загинали при катастрофи, съобщава БНР. В 11 ч. пред Националния исторически музей е сборния пункт на мотористите. Любомира Бончева, една от организаторите, споделя, че с уважение, мирно се почитат загиналите мотористи.

Подобряват пътната безопасност в столицата с пакет от мерки

За подобряване на пътната безопасност и намаляване на трафика в София е въведен пакет от мерки, съобщава БНР. Част от мерките включват осветяване и обезопасяване на пешеходните пътеки, прибавяне на допълнителни ленти за движение по някои столични булеварди.

Прегазиха дете на столичен паркинг

Прегазено е дете на 2 години на паркинг в кв. "Надежда, съобщава Нова.ТВ. Около 13 ч. се е случил инцидента. Починало е на място. Оказва се, че виновният шофьор е известен на полицията, но не е задържан.

„Орлов мост“ блокиран от протестен митинг-концерт

Протестният митинг-концерт на „Орлов мост“ започна точно в 16 ч., съобщава БТВ. Надслова на концерта е „Бъдеще за България – бъдеще за младите“. За момента присъстват малко хора, но в следващите часове вероятно ще се присъединят мнозина.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right