Новините в София: Най-важното за деня 27 януари 2021 г.

Новините в София за деня 27  януари 2021 година

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 януари 2021 г.

Пак на "Колумб" и "Искърско шосе": Пострадал шофьор при тежка катастрофа в Дружба 1 (СНИМКИ)

Тежка катастрофа стана на кръстовището на бул. "Христофо Колумб" и Искърско шосе, видя Столица.bg. Има сериозно пострадал човек. На мястото веднага пристигна линейка, а полиция спря движението.
По първоначална информация човекът е със счупени крака.
В катастрофата е участвал бус на известна куриерска фирма. Бусът се блъска с лек автомобил - джип. Пострадалият човек е шофьорът на буса, който при удара изхвърча и пада на пътното платно.
Пострадалият мъж е на 30 години и е с политравма - наранявания на гърди, корем и главата, откаран е болница "Света Анна", съобщиха от Спешна помощ.

В столичния "Дружба": Джип се заби в блок (СНИМКИ/ВИДЕО)

Инцидент в столичния квартал "Дружба". Джип се е забил в блок, съобщават от Нова телевизия. До този момент няма данни за пострадали хора.
Предстои да се установи причината за инцидента. Според живущите от квартала колата е преминала през детска площадка и се е врязала в жилищната сграда. Ударът е бил усетен като земетресение.

В София: Вече ще издават разрешение за строеж само с приложена улична регулация

Ако някой малък или крупен инвеститор иска да получи разрешение за строеж, това ще става само ако има приложена улична регулация. Това предложение на Столична община, разработено от екипа на главния архитект на София арх. Здравков, беше прието днес с промени в Закона за устройство на територията. Информацията съобщи в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова.
"Тази промяна е ключова за София и особено при строителството в новите квартали, като въвежда повече отговорност и координация. На практика, така се спира възможността в улиците да остават частни имоти и да се стига до прецеденти, като затваряне на улици или частни улици, каквито случаи не са изключение, заради реалната липса на общинска собственост върху уличната мрежа в квартали като „Витоша ВЕЦ Симеоново“, „Манастирски ливади“, „Малинова долина“, „Кръстова вада“ и др. Това законово изискване гарантира и възможността след това улиците да бъдат изграждани", обясни кметът.

Билети за градския транспорт ще купуваме и в 19 офиса на БДЖ в София и областта

Билети за пътуване с градския транспорт вече ще могат да се купуват и от 19 офиса на БДЖ в София и областта.
Центърът за градска мобилност, по инициатива на зам.-кмета по транспорта Кристиан Кръстев, сключи договор с Български държавни железници за обща дейност. Целта е да се даде още по-голяма възможност на пътниците да се снабдяват бързо и лесно с карти и билети.
В касите на БДЖ ще може да се купят билети за еднократно пътуване, талони от по 10 билети, дневни карти. Касите, които ще ги предлагат, са на гарите в столицата, в офисите на БДЖ на НДК и на ул. „Гурко“, както и на гарите в Горна Баня, Своге, Лакатник, Елин Пелин, Костенец, Ихтиман, Белово, в Перник- на гарата, на сп. Метал и на гара Разпределителна, както и на спирка Даскалово.

Протест на ресторантьорите блокира центъра на София

Протест на ресторантьорите затвори центъра на София. Движението по бул. „Цар Освободител“и бул. „Княз Александър Дондуков“ е блокирано.
Преминаването през зоната в „Триъгълника на властта“ също е невъзможно. Припомняме, че днес собствениците и персоналът на заведения излязоха на протест пред Министерския съвет. Сред основните искания на ресторантьорите е да получат навреме помощите и компенсациите за това, че са затворени, съобщи БНТ.

Проф. Братоев: Няма проблеми с бетона, качеството на материали и конструкцията в метрото

Няма проблеми с бетона и качеството на строителните материали в метрото в участъка между станция "Театрална" и "Хаджи Димитър". Това заяви директорът на Метрополитен проф. инж. Стоян Братоев на изслушване в Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност.
До момента са взети 6 проби на от бетона и още 3 от армировката. Отговарят напълно на проекта и стандартите за натоварването и няма проблем с качеството, обясни проф. Братоев.

Блъснатата на пешеходна пътека в София майка проговори

Галя Димитрова, която преди седмица беше блъсната на пешеходна пътека заедно с детето си разказа за инцидента. 34-годишната майка все още се възстановява от тежките травми, а дъщеря й беше изписана малко след инцидента.
„Пресякла съм улицата с детенцето. Нямам спомен кога ме е ударила колата и как се е случило“, сподели за bTV Димитрова. Припомняме, че миналата сряда Галя минава по пешеходна пътека в столичния квартал "Дружба"1 заедно с 3-годишната си дъщеря на път за детската градина. Блъсната е от 76-годишен шофьор.

Изграждат парк до незаконна ферма в Челопечене

Администрацията на столичния район Кремиковци съобщи, че е готов проект за изграждане на парк в квартал Челопечене.
„По искане на жителите на кв. Челопечене, публикуваме проекта за парк, който ще се изгради на ул."Стари Искър", след като няма опасност животните на Недялко Костов да го разрушат,“ обясниха в социалната мрежа от общината.
Живущите в квартала се жалват от животновъдната ферма с 1000 животни на Костов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right