Новините в София: Най-важното за деня 27 юли, 2019 г.

София, кв. Дружба езерото, 27 юли 2019 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 юли 2019 г.

Объркаха тестовете на тикет система с хакера Кристиян

Наблюдателни столичани пък забелязали неработещите монитори и къде на сериозно, къде на шега смятат, че това е кибератака. Снимка на монитор, с изписана и неразбираема за пътниците информация в трамвая, бе публикувана в социалната мрежата. 

400 червени "Лили Марлен" цъфтят около Лъва на НДК (СНИМКИ)

Още през 2016 г. на входа бяха засадени катерливи рози и многогодишни хемерокалиси. А ефектът вече е и ухаещ, тъй като розите миришат. Идеята е влизащи и излизащи от метрото граждани да минават под цветна арка, както е на Моста на влюбените на НДК, разкриват плановете си от "Паркове и градски градини".

С литургия откриха храм "Св. Пантелеймон" в Ston Center Group в Иваняне (СНИМКИ)

Литургията бе водена от Белоградчишкия епикоп Поликарп. Десетки жители на Иваняне и Банкя присъстваха на празника. Параклисът е изцяло от камък и е изработен в Гърция. До планинското селце е пристигнал със специален транспорт. Най-щастлив от благото дело с откриването на православния храм бе собственикът на фабриката Георги Христов, което е уверен в духовната закрила.

В Овча купел се радват на обновения бул. "Президент Линкълн"

По булеварда се подменя настилката на пътното платно и на тротоарите. Бордюрите са вдигнати и са съобразени с отводнителната система. 

Минерална вода в с. Железница се излива в река Егуля (СНИМКИ)

В планинското село има на две места минерална вода. Едното е Банята, която в момента е потънала в забрава и разруха, а другото място е самият минерален извор в близост до река Егиля. И двете места с минерална вода са малко известни на столичани. Знаят се от местните в Железница и Бистрица и някои заинтересовани кръгове, разказват хората в Жлезница. 


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right