Новините в София: Най-важното за деня 27 юли 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 27 юли 2021 г.

Снимка: Ara ShotZ

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 27 юли 2021 г.

Въоръжен грабеж в столичен магазин за алкохол и цигари

Не се съобщава за пострадали хора. Криминалисти са извършили оглед на мястото. По случая е образувано досъдебно производство. Прегледани са и записите от камерите за видеонаблюдение. Не се съобщава и колко пари е отмъкнал грабежлията. Предприети са оперативно-издирвателни действия за установяване и задържане на извършителя на деянието.

Фандъкова: Надявам се в НС депутатите от София да защитят софиянци за проектите по Плана за възстановяване

Имаше голяма спекулация и тя продължава за съжаления. Не зная причината за тази битка, която се води от страна на министър Пеканов, не мога да си обясна. Това коментира пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова орязването на средсвата за проекти в столицата в Плана за възстановяване и устойчивост. "Той твърди, че София взима огромни средства от близо 13 млрд. лв. в Плана за възстановяване, средства заложени и защитени от нас. В първия вариант за столицата бяха в размер на 360 млн. лв. за метрото и 250 млн. лв. за канализация в 4 населени места в Столична община.

След сигнал на Столица.bg: Изчистиха на ул. Дойран, поставиха още един контейнер

Столичен инспекторат предприе светкавични действия и броени часове след публикацията на Столица.bg ул. "Дойран" в столичния район Красно село бе почистена. Освен препълнените контейнери, около тях също бе затрупано с отпадъци и най-вече с кашони, рециклируем отпадък, от търговски обекти. В момента мястото е чисто, отпадъците от контейнерите са извозени и е поставен още един контейнер, както искаха живеещите в квартала на район Красно село. Столичани се оплакаха в социланата мрежа, че от натрупаните боклуци се носи отвратителна миризма снощи, около 19 часа.

Ремонтът на колектор на бул. Гоце Делчев" променя и движението на градския транспорт

Въвежда се временна организация на движението по столичния бул. "Гоце Делчев" и в район Красно село заради ремонт на канализационен колектор. От утре, 28 юли т. г., Софийска вода започва ремонтните дейности, които ще продължат до 4 септември и се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Гоце Делчев“ между ул. „Костенски водопад“ и бул. „Петко Ю. Тодоров“.

Черна статистика от СДВР: 22 загинали и 287 тежки катастрофи в София за 6 месеца (ВИДЕО)

Общо хванатите с алкохол зад волана са 564 шофьори. Глобените за неправилно пресичане на пътното платно са 2496 пешеходци, а 689 водача за отнемане на предимство на пешеходна пътека.

Писмо от МРРБ бави избора на изпълнител за ремонта на столичната ул. "Шишман"

Усилено продължават строителните дейности по централната софийска улица "Цар Иван Шишман", но скоро може и да забуксува ремонтът. В момента там продължават да работят експлоатационните столични дружества "Топлофикация" и "Софийска вода" и дейностите им по подземната инфраструктура са в график. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти. Тя обаче не скри притесненията си, че ремонтът може да зацикли и улицата да не бъде изцяло завършена до зимата.

Пътят към Дивотинския манастир вече с асфалт, до края на август ще е завършен ремонтът

До края на август т. г. пътят към Дивотинския манастир ще е изцяло обновен. В момента там продължава ремонтът и вече е положен първият слой асфалт. Това установи кметът на София при проверката си днес на обекта. Това е втора инспекция на Йорданка Фандъкова само за юли. В началото на месеца тя пак беше там, за да се увери, че строителните дейности са в срок и да види качеството на изпълнението.

Пуснаха петиция за защита на софийските Хали

Пуснаха петиция в защита на софийските Хали в центъра на столицата. Гражданите се подписват срещу решението на Министерство на културата. В края на миналата седмица стана ясно, че Експертен съвет към министерството е одобрил проект емблематичната сграда в София да стане супермаркет на чужда верига. "Опитват се да превърнат Централните хали на София в Кауфланд. Решението е одобрено вчера от единствения държавен орган, който може да спре инвестиционното намерение на собственика на халите - Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности към Министерството на културата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right