Новините в София: Най-важното за деня 28 април, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 април 2020 г.

4 акта в столичните паркове за липсата на маски

Големите паркове в столицата вече са отворени за граждани. Това обаче не значи,че не се следи дали те ползват или не предпазните средства срещу коронавируса при разходките си там. Вече има направени 4 акта за неносене на маски в парковите пространства в София. Това съобщи пред камерите на Нова телевизия комисар Радослав Стойнев, директор на "Охранителна полиция" към СДВР.

Предложение: Кръгово движение ще улесни вход и изход на столичния кв. Витоша (СНИМКИ)

Идеята на Спаси София е одобрена от живущите в кв. Витоша ВЕЦ–Симеоново, запознати и са зам.-кметовете на Столична община по транспорт и строителство Кръгово движение на изхода на столичния квартал Витоша, район Лозенец ще облекчи излизането от презастроената зона. Това предложение правят от гражданската организация Спаси София. Целта е да се облекчи трафика по натоварения бул. Симеоновско шосе.

В "Нови Искър" търсят кой има най-красивия и пъстър пролетен двор

В район "Нови Искър" се опитват да преборят коронавируса с позитивни събития и търсенето на красивото в живота. Вече започна конкурс за най-пъстър и красив пролетен двор в общината.

"Градината на доброто" разцъфна във Възраждане (СНИМКИ)

"Градината на доброто" в столичния Зона Б5, район Възраждане разцъфна с цялата си красота, а кичестите цветове от пролетния пейзаж събират възхитата на стотици столичани. Въпреки ограничителните мерки заради епидемията от коронавирус стотици могат да се насладят на красотата в "Градината на доброто".

Арх. Игнатов предлага кръгово пред "Парадайс" в памет на Милен Цветков (СНИМКИ)

Двете кръстовища на бул. "Черни връх" при мол "Парадйс" да станат кръгови. Това предлага общинският съветник арх. Борислав Игнатов в памет на убития там, на Великден" журналист Милен Цветков. Той бе пометен от Ауди Q7, управляван от дрогирания 22-годишен Кристиан Николов.

Момиченце с колело придружава мъж, който краде павета на "Слав Караславов" (ВИДЕО)

Мъж на тротинетка краде павета пред жилищна кооперация. Вероятно е повод за гордост и затова го придружава и момиченце, може би дъщеричка. Той е на тротинетка, а детето с колело. И така както си карат, набързо младият мъж отмъква павета.

От район "Подуене" освободиха места за паркиране, вдигнати са 480 гаража (СНИМКИ)

Бяха премахнати незаконни гаражи в кв. "Сухата река" Район "Подуене" сигурно и постепепно изпълнява програмата за отстраняването на незаконни гаражни клетки в кварталите. Целта е да се освободят повече места за паркиране.

Ген. Мутафчийски получава смъртни заплахи за живота му, предава ги на полицията

Председателят на Националния оперативен щаб ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски получава смъртни заплахи за живота му и ги предава на полицията. Това признава лекарят в интервю пред "Дойче веле". Образът му често се сатанизирал зарази стриктните мерки, които предлага Националния оперативен щаб за епидемията от коронавирус у нас.

Задържаха работник от автомивка в "Студентски град"- задигнал пари на клиент

Полицаи от 7 РУ са арестували криминално проявен за кражби на пари. На 10 април мъж се оплакал в полицията за извършено посегателство спрямо личния му автомобил. Той бил оставил по-рано колата си за почистване на автомивка в "Студентски град". И като си я взел, видял, че липсват оставените в жабката пари.

1399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, още 3 заразени в София област

39 са пациентите с коронавирус, които са в интензивни отделения и клиники

1399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 3 са в област София и 9 в област Видин. Лабораториите продължават да работят.

След гонка кола се обърна на таван в Банкя (СНИМКИ)

Кола се обърна по таван след бясна гонка в Банкя, забелязаха тази сутрин местни жители. Екшънът е завършил в близост до кметството, до строеж на "Акваленд". След високата скорост, шофьорът е загубил контрол над автомобила, излетял е от пътното платно и е финиширал по таван.

СДВР издирва свидетели на катастрофата, при която загина Милен Цветков

Столичната дирекция на МВР издирва очевидци на катастрофата на Великден, при която загина журналистът Милен Цветков.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right