Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 април 2021 г.

Преди празниците: София блокирана от сериозни задръствания (СНИМКИ)

Почти всички възлови артерии на София са блокирани от сериозни задръствания преди старта на празничните дни. Водачите са принудени да стоят доста време на едно място или да търсят обходни маршрути, видя Столица.bg
Колона от коли има от летището и от "Дружба" към "Младост" по бул. "Ал. Малинов". Тапата стига до кръстовището в "Дружба" 1.
Струпването на коли е повече от сериозно и по "Цариградско шосе" към центъра. Трафикът в трите ленти е буквално блокиран. Най-бавно се движат автомобилите от "Окръжна болница" към бившия хотел "Плиска".

От 29 април в градския транспорт на София шофьорите пак ще продават билети

Шофьорите в градския транспорт на София отново ще продават билети от утре- 29 април, съобщиха от Центъра за градска мобилност.
"От тази дата, според заповед на Столична община, вече е разрешено първата врата на превозните средства да бъде отваряна на спирките, за да може да се използва от пътниците за слизане и качване", обясняват от дружеството.

Жена охранител е със скъсани маска и униформа, и окървавено лице след боя от лекари в Столична РЗИ

Грозен и отвратилен е вчерашният бойн в Столична РЗИ, когато сутринта лични лекари се биха с охраната на инспекцията при раздаването на ваксини срещу COVID-19. Пострадала е жена, която е охранител. Тя е с разкъсана маска и униформа и окървавено лице, след като лекари са се нахвърлили върху нея.
Случаят е изключително неприсотен за представители на лекарското съсловие, коментираха пред Столица.bg лекари. Искрата, разпалила първосигналните страсти е пристигането на представител от ВМА, за да получи заявените дози за ваксинационния център на болницата.

Камион се заклещи на тунела в Слатина към кв. "Христо Ботев"

Камион не успя да премине пред тунела в Слатина към кв. Христо Ботев и движението е спряно. шофьорът не е преценил габаритите на МПС-то си е остана заклещен с размазано ремарке.
Тунелът е по-нисък, около 2,5 м, от височината на камиона и пораженията са сериозни. За щастие няма пострадали хора. Или шофьорът е аджамия или е неадекватен, коментират в социалната мрежа.

От 29 април в София започва поетапното спиране на парното

"Топлофикация София" започва да спира поетапно парното в столичния град от утре, 29 април. Всички фирми за дялово разпределение са уведомени. Процесът на спиране на парното се очаква да приключи до 30 април, съобщиха от дружеството.
Потребителите ще бъдат допълнително информирани от обслужващия ги топлинен счетоводител за графиците на отчет. От "Топлофикация София" напомнят на клиентите си в рамките на отчетния период да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени. За клиентите, чийто топлинен счетоводител е фирмата за дялово разпределение на „Топлофикация София“ ЕАД, отчетът ще започне от 10-ти май.

До 5 май 5% отстъпка за столичани за данък сгради и МПС

С 5% по-малко ще платят столичани, които се издължат за налозите към общината до 5 май т. г. за данък сгради и МПС, припомниха от Московска 33. Отстъпката е при условие, че се плати цялата дължима сума.
На 5 май т.г. е и крайният срок за първата вноска на такса битови отпадъци, без да се начисляват лихви. По принцип крайният срок е 30 април т. г., но е удължен с 5 дни заради Великденските празници, обясниха от дирекция "Общински приходи" на Столична община.

Опашка за ваксини се изви пред ВМА

Пред столичната Военномедицинска академия (ВМА) се изви огромна опашка за ваксини. Много от хората чакаха за поставяне на втора доза от "АстраЗенека".
Въпреки струпването на столичани, от болничното заведение създадоха необходимата организация и чакането отнема около 20-30 минути, съобщи БНТ.
Припомняме, че следващият месец здравното министерство цели да ваксинира по 50 000 души на ден. Очаква се в София и страната да пристигнат близо 5,5 милиона ваксини до края на юни.

Благодатният огън пристига с "Фалкона" на летище "София"

Благодатният огън за Великден ще пристигне на летище "София" с полет на правителствения "Фалкон", съобщават от правителствената пресслужба. Преминаването на църковно-правителствената делегация ще бъде през ВИП "А" на аерогарата.
Кабинетът в оставка е възложил на Държавния авиационен оператор да изпълни полет по маршрут София - Тел Авив - София за получаване на Благодатния огън от Йерусалим.

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 16 април 2024 г....

Времето на 16 април 2024 г.: Предимно облачно ще е днес в Софи. Сутринта температурата е около 13 градуса, максималната...

Прочети още keyboard_arrow_right