Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 април 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 28 април 2022 г.

 Инж. Джоргов: Под въпрос е началото на втория етап от ремонта на трамвай № 5

Около година след началото на ремонта на трамвайна линия № 5 в столицата, участъкът от ухо "Съдебна палата" до Руски паметник е готов. Това съобщи пред БНТ инж. Ангел Джоргов, заместник-кмет на София по направление "Обществено строителство". До края на следващата седмица се очаква и парковата мебел - пейки, кошчета, осветителни тела.

Делян Добрев: Софиянци ще плащат по 1000 лв. парно за среден апартамент

Следващата зима софиянци ще плащат за един среден апартамент минимум 1000 лв. за парно. Това са ефектите, които всеки един от нас ще усети от по-скъпият с 30% газ, които обещават управляващите. Това предупреди пред Нова телевизия зам.-председателят на енергийната комисия в НС и бивш енергиер министър Делян Добрев.

Залесяването на „Новата гора на София“ продължава

На Лазаровден, 16 април, повече от 100 доброволци се включиха в инициативата на Столична община за залесяване „Новата гора на София“- 2 край софийското село Негован.

Софийската гимназия по транспорт „Макгахан“ ще се отоплява с водородна инсталация (СНИМКИ)

Софийската гимназия по транспорт „Макгахан“ е първото училище с водородна инсталация за отопление. За иновацията съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. В училището вече има водогрейните котли, с които се намаляват с 30% вредните емисии във въздуха.


Малкото езеро до с. Негован вече е защитена местност

Малкото езеро от югозападната страна на с. Негован, където започна засаждането на новата гора на София, е обявено за защитена местност, съобщават от Столична община. По предложение на Столична община до Министерство на околната среда и водите за обявяване на нова защитена местност „Малко Негованско езеро“, територията е обявена за защитена със заповед на министър Борислав Сандов от 15.04.2022 г., на основание Закона за защитените територии.

Директорът на Столичен автотранспорт: Около 200 от 450 автобуса ще обслужват София при липса на газ

Автобусите от градският транспорт в София ще намалеят почти на половина и от общо 450 автобуса ще се движат само 250, ако държавата не осигури доставка на газ. Този лош сценарий може да се случи от 1 юни т. г. А автобусите, поради намаления брой, ще се движат по празнично разписание.


„Топлофикация София“ може да работи само 1 ден без природен газ и мазут

В най-лошия случай "Топлофикация София" може да работи само един ден в летен режим, ако няма доставки на природен газ от 1 юни. Това каза изпълнителният директор на дружеството Александър Александров по време на извънредното заседание на Комисията по инженерна инфраструктура и енергийно планиране на СОС.

София е сред 100-те климатично неутрални и умни градове на бъдещето в ЕС

Европейската комисия обяви София за един от 100-те града на ЕС, които ще участват в мисията за 100 климатично неутрални и интелигентни града на бъдещето до 2030 г., съобщават от Столична община.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right