Новините в София:Най-важното за деня 28 декември, 2019 г.

вечерен обзор на новините

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 декември 2019 г.

Ако за Нова година сте в София: Пълно разписание на градския транспорт

Центърът за градска мобилност публикува как ще се движат автобусите, тролеите, трамваите и метрото за предстоящите Новогодишни празници. И в самата празнична нощ. Както и дали ще има закрити или изместени спирки из града.

Безплатен вход в Софийската градска художествена галерия

Софийската градска художествена галерия, галерия „Дечко Узунов” и галерия „Васка Емануилова” работят безплатно за посетители днес от 10.00 ч. до 19.00 ч., както и утре - 29 декември от 11.00 ч. до 18.00 ч. Това съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община.

Строители от бул. "Монтевидео" с глоба заради кални гуми на камиони

Строители, които изпълняват обект в "Овча купел", получиха глоба от Столичния инспекторат за замърсяване на участъци от бул. "Монтевидео". Причината е излизане на камиони с кални гуми от строяща се в момента сграда на булеварда и пресечната ул."Маестро Кънев".
Инспекторите са съставили акт за установяване на административно нарушение на техническия ръководител на обекта и са дали предписание за почистване на изцапаното платно.

Заради стачка: Блокират се полетите от София до Щутгарт и Дюселдорф

Пилотите и стюардесите на авиокомпания „Джърмануингс” (Germanwings) започват ефективна стачка в полунощ на 30.12.2019 г., която ще продължи до 24:00 ч. на 01.01.2020 г. От стачните действия ще бъдат засегнати и полетите на „Юроуингс“, които се оперират от компанията, като от София те са до германските градове Дюселдорф и Щутгарт, съобщава БГНЕС.
По информация на българското посолство в Берлин в протестните действия е възможно да се включат и служители на авиокомпания „Луфтханза“, допълват от Външно министерство.

МВР: 23 леки катастрофи в София само за денонощие

23 леки катастрофи са регистрирани само за денонощие на територията на София. Има и една тежка, при която има пострадал човек. Това съобщиха от МВР, цитирани от "Фокус".
17 души са пострадали при пътни инциденти в страната само за ден. Общо са станали 13 тежки пътнотранспортни произшествия.

За шофьорите: Ремонти при тунел "Витиня" ограничават трафика към София

Ремонтни дейности на магистрала "Хемус" при тунел "Витиня" променят днес трафика по трасето към столицата, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Заради дейностите ограничават и ТИР-те към София.

Млад мъж от Нови хан прави фигури от гуми, за да се лекува

Млад мъж от Нови хан страда от болестта на Бехтерев. Чува диагнозата преди 6 години. Но Николай Дерменджиев не позволява на отчаянието да го победи. Нищо, че едва на 26 години остава без родители и е парализиран.
Волята го вдига отново на крака и днес той прави изкуство от стари автомобилни гуми. За да създава настроение наоколо, а и за да си помага със средства за лечението си. А щом се движа, казва Николай, значи съм щастлив. За салата на духа и за творенията на Николай разказва Нова телевизия.

Столична община подкрепи родна интерактивна изложба в Рим

Столична община удари солидно рамо на българската интерактивна изложба "България през стъклото на времето", която бе представена в Рим. Специално за събитието във Вечния град отиде Биляна Генова – директор на дирекция „Култура“ в Столична община. Тя не само произнесе речта си на италиански, ами цитира и патриарха Вазов, написал възторжени стихове за страната на Данте и Петрарка.

 


 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right