Новините в София: Най-важното за деня, 28 февруари 2019 г.

Нощна София

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 февруари 2019 г.

Зоопаркът в София с вход свободен за 3 март

Официално бе обявено, че всички музеи в столицата и страната ще посрещат безплатно своите посетители на 3 март. Зоологическата градина в София също се присъедини към инициативата. Достъпът до Зоопарка ще е напълно безплатен в неделя – 3 март. Така местата за приятно семейно изкарване на празника се увеличават. Това бе определено със заповед на кмета на столицата Йорданка Фандъкова на 20 февруари.

2 СУ „Акад. Емилиян Станев“ чества патронния си празник (СНИМКИ)

На днешния ден се навършват 112 години от рождението на писателя Емилиян Станев. Това е и поводът за празника в 2. СУ „Акад. Емилиян Станев“ в район „Витоша“. Честването на годишнината започна с поднасяне на цветя на паметника на Емилиян Станев, празнично шествие в район „Витоша“ и концертна програма.

Продават къща за 3,6 млн. евро в София (СНИМКИ)

Последно време цените на недвижимите имоти в България и по конкретно в София, бележат огромен ръст. Новото строителство се развива изключително бързо. А благодарение и на ниските лихви, купувачи от чужбина заявяват сериозен интерес към покупки с инвестиционна цел.  Един имот обаче приковава вниманието на всички инвеститори, както с цената си, така и с визията си. Имението е оценено на 3,6 млн. евро, съобщава на сайта си Bulgarian Properties. Обявата за продажбата на имението в София е публикувана и в nytimes.com.

СОС одобри регулацията за новите разширения на метрото до Полигона и Витоша

Столичният общински съвет прие промяна на регулацията за новите разширения на метрото. Ще се удължи трасето на подземната железница в първа и трета метролиния. Първата ще продължи след Бизнес парка през Малинова долина и ще стига до подножието на Витоша - до Симеоновския лифт. Още през есента СОС прие доклад, с който частни собственици на имоти безвъзмездно дариха на Столична община земя, която ще е сервитутна зона за свалянето на лифта. Остана да се подпишат договорите със собствениците.

Ремонтират 4-етажно общежитие за настаняване на шофьори в градския транспорт

Столична община ще осигури жилища за новопостъпили шофьори в Столичния градски транспорт. Кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредели да се ремонтира общежитието в столичния Дружба 1. В момента се правят огледи и изчисления колко пари са необходими за основния ремонт на сградата. Общежитието отдавна не се използва. След обновяването му то ще бъде предоставено за временно настаняване на шофьори. Това е само една от мерките за привличане на кадри в градския транспорт в София. Блокът е 4-етажен и се намира близо до гараж Дружба на ул. Капитан Любен Кондаков.

Психичноболен избяга от Спешна помощ в столицата

Психичноболен е избягал от фоайето на Спешна помощ в София тази нощ. Той е на приблизително 40 години. Сигналът, подаден на медиците, е бил за това, че мъжът поискал  да се самоубие, информира 24 часа. Линейка е обикаляла около 5 часа из столицата през нощта, превозвайки изпадналия в криза психичноболен мъж. От 6-те психиатрии са отказали да го приемат. В момента МВР издирва беглеца.

Сезират прокуратурата за порутената къща на Иван Гешов

Столична община е отправила молба към Софийска градска прокуратура, в частност към градския прокурор Емилия Русинова, за взимане на мерки и правни действия относно рушащата се къща на премиера Иван Гешов. Къщата се намира в центъра на София,  бул. „Патриарх Евтимий” 7, и е в окаяно състояние, информира БНТ. Припомняме, че сред обществеността е известна като „къщата на Гешов“.

Авариен ремонт променя движението по ул. „Бистришко шосе“

Поради авариен ремонт на дилатационни фуги на естакадата при ул. „Бистришко шосе“ ще бъде променено движението в района. От 08.00 часа до 13.00 часа на 03.03.2019 г. се забранява влизането на пътни превозни средства /ППС/ по две ленти от лявата страна на южното пътно платно на СОП /посока гр. Пловдив/ на естакадата при ул. „Бистришко шосе“ в участък от 270 метра. Движението на ППС ще се извършва в останалата една лента от пътното платно в същия участък.

Над 100 семейства получиха безплатни домашни контейнери в район Надежда (СНИМКИ)

Безплатен комплект домашни контейнери за разделно събиране, получиха над 100 смейства като част от на инициативата на Столична община „Стимулиране на гражданското участие в процеса на рециклиране – Benefit-As-You-Save“. Близо 300 домакинства от блоковете 150, 151, 152 и 160 от ж.к. Надежда 1 ще се включат в тестването на системата за разделно събиране и извозване на хранителни отпадъци в продължение на 12 месеца.

Затварят движението по "Левски", "Раковски" и "Ал. Невски" за 3-ти март

Временно ограничение на движението ще има по улици в центъра на София заради тържествата по случаи 3-ти март, предупреждават от Столична община. Създава се организация на движението и забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки. Забранява се престоят и паркирането от 8.00 часа до 12.30 часа на 03.03.2019 г. за ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”; ул. „Московска” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”, ул. „11-ти август” между бул. „Княз Ал. Дондуков” и пл. „Св. Ал. Невски”, по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;









 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right