Новините в София: Най-важното за деня 28 февруари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 февруари 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 февруари 2021 г.

Отварят отново „зелени коридори“ за ваксинация в София и страната

Отново ще заработят „зелени коридори“ за ваксинация, но при личните лекари. Личните лекари и здравните инспекции в страната получиха новите дози от препарата на „АстраЗенека“. Припомняме, че забавената доставка с ваксини пристигна тази сутрин у нас.

В Нови Искър подготвят най-дългата мартеница в света

В столичния квартал Нови Искър се подготвят за рекорд за първи март - най-дълга мартеница в света. Мартеницата е плетена сантиметър по сантиметър, кълбо по кълбо, съобщиха от bTV. Мартеницата е толкова е дълга, че постоянно става на възли и постоянно я разплитат в усилията си да я опънат в дължина.

Кметът на София изпрати съболезнователно писмо до близките на Милан Бандич

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова изпрати съболезнователно писмо до близките на кмета на Загреб Милан Бандич.  В писмото се казва: "С голяма тъга научих за загуба на моя колега и приятел Милан Бандич.  Бих искала да изразя най - искрените си съболезнования на семейството и близките на г-н Бандич и съпричастността си към огромната тъга в този труден момент. Като кмет с шест мандата  и реализирал едни от най - успешните и мащабни проекти начело на неговия Загреб, Милан Бандич ще остане в историята на хърватската столица с безспорните си победи и активната си дейност.

Ремонтираното детско отделение в "Пирогов" отваря врати на 1 март

Ремонтираното отделение по педиатрия в УМБАЛСМ “Н.И.Пирогов”  отваря врати утре. Завършената сграда на Отделението по педиатрия ще бъде осветена на 1 март и ще заработи веднага за малките пациенти. Реновирането на Отделението по педиатрия стана възможно благодарение на 720 000 лева държавни пари и много дарения.

52 800 дози от ваксината на "Астра Зенека“ пристигнаха в София

52 800 дози от ваксината срещу COVID-19 на "Астра Зенека" пристигна тази сутрин в София. Ваксините бяха приети за съхранение в складовете на "БулБио“-НЦЗПБ. Ваксините ще бъдат разпределени в 28-те регионални здравни инспекции и приложението им да започне като част от ваксинационния план на страната.


Изграждане на сградно водопроводно отклонение спира водата в Лозенец

Планов ремонт на „Софийска вода“в понеделник, 1 март, ще наложат спирането на водата в столичния район "Лозенец". Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение на бул. „Арсеналски“, жк. „Лозенец“ се налага спиране на водоподаването от 11:00 до 19:30 часа на клиентите на „Софийска вода”

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right