Новините в София: Най-важното за деня 28 октомври, 2020 г.

Новините в София за деня 28 октомври 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 октомври 2020 г.

Плевели от забравени и буренясали гробове превземат и съседни на Бакърена ``(СНИМКИ)

Сигнал за изоставени гробни места, буренясали в трева и разпространяваща се към сеседни гробове подаде в Столица.bg възмутена столичанка. Зловещата гледка е на гробищата на Бакърена фабрика, които са част от Тробищни паркове на Столична община.
Жената изпрати снимки на изоставените гробове и написа: "Как изглеждат гробищата на Бакърени дни преди Задушница"! Проблемът, за които сигнализира жената е стар и нерешен. Чистенете и поддържането на гробните места не е регламентирано и то е отговорност и ангажимент на близки и роднини на покойника.

Обраха колата на професионална гримьорка на ул. Ангел Кънчев"

Професионалната гримьорка на един от най-гледаните тв формати "Търси се" по bTV Александра Йорданов стана жертва на изпечени крадци. От автомобила и е откраднат професионален куфар с принадлежности за макияж.
Кражбата е станала на на ул. "Ангел Кънчев" 10 в центъра на София. След снимки за предаването тя отива към центъра. Паркира и влиза в магазин точно за около 5 минути, излиза и тръгва. Едва когато слиза пред офиса си, разбира, че и е изчезнал куфара.

Йорданка Фандъкова: За момента няма да се затварят детските градини в София

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова заяви, че не се налага затваряне на детските градини в София към настоящия момент.
Затварянето на столичните детски градини ще бъде дискутирано, ако броят на заразените с коронавирус в столицата се увеличи.
Фандъкова призна, че затварянето на детските заведения ще причини неудобство на родителите. От Столична община ще реагират спрямо епидемичната ситуация в София.

Светофар изнервя шофьори на Околовръстното шосе

Столичанин подаде сигнал до фейсбук групата „Безумията в София“ за светофар на Околовръстното шосе, който свети зелено само 13 секунди.
Левият светофар на влизане в столичния квартал Младост 4 причинява задръствания всяка сутрин с режима си на работа.
Зелената светлина пропуска само два автомобила и това изнервя шофьорите, чакащи на Околовръстното шосе.

Доц. Ангел Кунчев: Възможно е и най-малките ученици да преминат на онлайн обучение

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев предупреди, че е възможно и най-малките ученици да преминат на дистанционно обучение, ако епидемичната обстановка в София и страната се утежни.
Според доцента 2-седмичното затваряне на нощните заведения може да бъде удължено, ако броят на заразените се покачва с настоящите темпове.

Фирмите в София масово напускат офисите

Столичните фирми масово напускат офисите или възнамеряват да освободят поне част от площите сочи проучване на Cushman & Wakefield Forton.
Анкетата е проведена от 1 до 15 октомври в София. В нея са участвали собственици на фирми с над 42000 служители, които работят на общо 705000 квадратни метра офис площи, уточняват от 24 часа.
48 процента от столичните фирми са споделили, че възнамеряват да освободят поне част от заетите площи.

Кола се наниза на трамвая при забранен ляв завой при гара Подуяне

Лек автомобил се наниза на трамвай тази сутрин в София. Инцидентът стана при гара Подуяне около 9 часа. Колата направила забранен ляв завой при гарата и точно в този момент уцелила мотрисата.
За щастие няма пострадали хора. Само бързата и адекватна реакция на ватмана е предотвратила трагедия. При по-висока скорост трамваят можеше да пробие ламарините на колата, коментират очевидци на инцидента.
Щетите са само леко изкривени ламарина от буфера на мотрисата. В трамвая е имало около 50 пътници, коментират в социалната мрежа свидетели.

Задържаха двама рецидивисти след кражба в "Надежда" (СНИМКИ)

Двама мъже- на 36 и 48 години, бяха задържани от служители на сектор "Кражби" при СДВР след кражба на пари в апартамент в "Надежда". Те се оказали с множество криминални регистрации в полицията и осъждани за кражби, информират от МВР.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 16 април 2024 г....

Времето на 16 април 2024 г.: Предимно облачно ще е днес в Софи. Сутринта температурата е около 13 градуса, максималната...

Прочети още keyboard_arrow_right