Новините в София: Най-важното за деня 28 септември, 2020 г

София

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 септември 2020 г.

До месец и половина монтират светофар на бул. "Климент Охридски"

Светлинната регулация е по искане на живеещите в Малинова долина, хората са готови на протест заради опасния участък Светофар ще бъде поставен на бул. "Климент Охридски" в столичния квартал Малинова долина. Това обеща пред Нова телевизия директорът на "Анализ и управление на трафика" на Столична община инж. Димитър Петров.

Корида в столичния "Лозенец": Бикове тероризират хората, чупят коли

Софийската улица "Нелсън Мандела" в кв. Кръстова вада, район Лозенец-Столична община, се превърна в ежедневна корида. Там се разхождат два бика и тероризират, плашат и нападат живеещите в квартала. На всичкото отгоре безпризорните бикове чупят коли, съобщи Нова телевизия.

Спипаха джебчия в автобус 280

От СДВР предупреждават, да не се оставят отворени чанти и без наздор в магазини и градския транспорт в София Джебчия бързо и сръчно претършува чужда чанта в автобус 280 в София тази сутрин. Сигналът подаде бдителен гражданин в социалната мрежа и публикува видео на крадеца.

В София разбиха склад на спедиторска фирма, пълен с нарязани кутии за цигари

За случая е уведомен притежателят на марката Склад за цигарени кутии на известна марка е разбит в София при операция на ГДБОП, Икономическа полиция и митническата служба, съобщиха от МВР. Обектът е на спедитерска фирма. "Издайникът" е шофьор на товарен автомобил.

Отворени шахти в кв. Филиповци могат да погълнат човек (СНИМКИ)

Дупките убийци са в близост до игрище, на което постоянно има деца Отворени шахти могат да погълнат не само дете, но и възрастен човек. За късмет досега няма инцидент, но никой не гарантира, че няма да се случи. Опасното място е в квартал Филиповци, район Люлин-Столична община.

72 часа арест за шоьора, сгазил 2-годишно дете на Илиянци в София

За 72 часа е задържан шофьорът, причинил смъртта на 2-годишно дете на паркинга на базар "Илиянци" в София. Софийска градска прокуратура наблюдава досъдебното производство за смъртта на детето на 27 септември т. г. След доклад на материалите по делото на дежурен прокурор, водачът на товарния автомобил, участвал в пътнотранспортното произшествие, е привлечен в качеството си на обвиняем за престъпление по чл.343, ал.1, б. „В“, вр. чл.342, ал.1 от НК.

Пуснаха трамвай 20 по ремонтираното трасе по Шипченски и "Ас. Йорданов"

Трамвай 20 се движи по традиционния си маршрут от тази сутрин. До вчера трасето бе в ремонт и се движеха автобуси. Тази сутринт обаче трамвай 20 направи първи курс с пътници по ремонтираното трасе и контактна мрежа по "Шипченски проход" и ул. "Асен Йорданов" от и към Дружба.

Спират водата в Центъра и Нови Искър

Планови ремонти на „Софийска вода“ във вторник, 29 септември, ще наложат спирането на водата в някои столични райони.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right