Новините в София: Най-важното за деня 28 септември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 септември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 септември 2022 г.

Разбиха оранжерия за канабис в къща в центъра на София

При спецоперация на 27 септември т. г. в София разкриха високотехнологична оранжерия за канабис в къща в центъра на столицата. Тя се намирала в приземен етаж на сграда на на ул. "Любен Каравелов" 66 в близост до ул. "Г. С. Раковски". Там е била изградена хидропонна система с възможност за отглеждане на 120 растения. помещението, в окето е била оранжерията е било облепено с топлоизолационен материал и оборудвано с вентилационна система и натриеви нагревателни лампи.

Кола се заби в патрулка с включени светлини на "Цариградско шосе" (ВИДЕО)

Докато полицаите работеха по установяването на причините за катастрофата, която предизвика хаос на "Цариградско шосе" тази сутрин, един водач на автомобил не видя поставените конуси и се заби в патрулка с включена светлинна сигнализация. Инцидентът е станал малко след първия, при който автобус на градския транспорт се вряза в мантинелата.

Цариградско шосе в посока центъра е затворено заради самокатастрофирал автобус (ВИДЕО)

Автобус на градския транспорт е самокатастрофирал рано тази сутрин на "Цариградско шосе", съобщи Нова телевизия. Платното в посока центъра на София е затворено и трафикът е пренасочен през 4-ти километър. Работи по освобождаването на платното. Инцидентът е станал около 5,00 часа сутринта. Няма пострадали хора. Не са изяснени причините за катастрофата, съобщи Красимир Димитров от столичната аварийна служба. 

Над 190 сигнала за аварии на територията на София са получени по време на бурята

Седем са били екипите, които са работили на терен за отстраняване на щетите след бурята. Днес разчистването продължава на някои места в столицата. На територията на общината към тази сутрин няма инфраструктура, която да е затруднена заради бурята при придвижването на автомобили и пешеходци, каза още Красимир Димитров.

Кметът на "Овча купел" е решен да се бори за парк "Кукуряк"

"Парк "Кукуряк" със сигурност ще има, въпросът е в какъв обем ще се реализира той, и в какви срокове." Това заяви пред Столица.bg кметът на район "Овча купел" Ангел Стефанов. Във вчерашния ден районният кмет алармира за опити на имотната мафия да се добере до парцел от 7 декара, част от разработката на парка, посредством фалшив нотариален акт за собственост. Преди няколко дни от района са научили и че въпросният терен е обявен за публична продан от частен съдебен изпълнител.

Минералната баня в Банкя отваря врати, ще работи за посетители от петък

Най-после минералната баня в Банкя ще отвори врати и ще приеме първите си посетители в петък на 30 септември т. г., съобщиха от пресцентъра на СОС.  Работното време е от 9:00 до 20:00 ч. всеки ден. Банята ще се управлява и стопанисва от общинското дружество Софийски имоти през следващите 3 години. Това реши СОС, след като повече от година не бе избран концесионер. Минералната баня в Банкя стоя затворена 2 години след завършването на ремонта за възстановяване на сградата, която повече близо 10 години бе в руини.

Горя покрив на жилижна сграда в столичния Павлово

Покрив на жилищна кооперация в столичния квартал Павлово се запали. Около 13 часа хората забелязали гъст дим. На мястото веднага са изпратени линейки и пожарни. Покривът е загасен, няма пострадали хора, съобщиха от СДВР. По първоначална информация причината за пламъците са техническа неизправност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right