Новините в София: Най-важното за деня 28 януари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 януари 2020 г.

Софийска вода: Питейната вода в София е с отлични качества и отговаря на изискванията (СНИМКИ)

Допълнителните количества вода за Перник не застрашават столицата, проби за анализи се взимат от 72 точки в столицата и от още 10 за мътност на водата Искахме да сме напълно сигурни, че няма риск за клиентите на Софийска вода в столицата и затова направихме симулация на системата пи Мало Бучино.

След година пауза: Виетнамските общежития отново изкараха "Красна поляна" на протест

Жителите на "Красна поляна" отново излизат на протест заради Виетнамските общежития. Този път те настояват за конкретни срокове, в които ще бъдат премахнати всички сгради, разказват от Bulgaria ON AIR.

В София: Не извиняват служебно отсъствията от ясли и градини заради грипа

Отсъствията на децата, които заради грипната епидемия в София не посещават ясла или детска градина, няма да се извиняват служебно. Това обяви директорът на Дирекция „Образование” в Столичната община Мария Минчева, цитирана от БГНЕС.   „Родителите на децата, които не ги пускат на ясла или детска градина, трябва да попълнят заявление, за да им бъде преизчислена таксата, и за да може ръководството на детското заведение да направи разчет за храната.

"Зелена светлина" за строеж на детска градина на Гара Пионер

Държавата даде “зелена светлина” за строежа на нова детска градина в "Изгрев". След искане от кмета на района  д-р  Делян Георгиев, министърът на транспорта обяви официално, че дарява на общината близо 62 декара парцели от имотите на НКЖИ, за построяване на нова детска градина на Гара Пионер, и за изграждане на линеен парк. Това съобщи в социалната мрежа кметът на "Изгрев".

Кметът на София: Никой няма да си позволи компромис със здравето и сигурността на хората

За язовир Огняново е възложено проучване, безотговорно е да се говори, че ще снабдяваме София с радиоактивна вода, заяви Йорданка Фандъкова.

С 56 "за" от 57 гласували СОС прие да пусне вода към Перник

Благодаря ви, каза кметът Станислав Владимиров Столичният общински съвет единодушно прие по тръбите на Софийска вода да подадат количества към Перник, за да се реши водната криза. От общо 57 гласували общински съветници, 56 гласуваха "за" и имаше само един "въздържал се" по доклада за водната криза в миньорския град.

Бонев с предложение за удължаване на маршрута на автобус 73

Маршрутът на автобусна линия 73 може да стане двойно по-дълъг от 1 март. За промяната независимият общинския съветник Борис Бонев е внесъл предложение, съобщи радио "София". В момента маршрутът на 73 е от Овча купел 2 до жк Гоце Делчев.

Отсъствията в ДГ и ясли в София се извиняват със заявление от родителите

При скарлатина контактните деца остават в къщи, не е нужна бележка от личен лекар Отсъствията на здрави деца в детските градини и ясли по време на грипната ваканция ще се извиняват със заявление от родителите и по домашни причини.

НАГ пусна мобилното приложение за "Административна карта" на София

През телефоните може да се видят със строежи, регулация, кадастрален план, зони на строителни граници и други може да се гледат на мобилните телефони.

Сдружение кани жителите на район Панчарево да обсъдят бюджета на Столична община

Сдружение за развитие на Панчарево и Кокаляне организира обсъждане на проекта на Бюджет 2020  на Столична община като ще се дискутират нуждите на район Панчарево. Събирането е на  1 февруари т. г. от 17 часа в читалище "Виделина" в Панчарево. Освен гражданите на обсъждането ще присъстват общински съветници, както и кметовете на десетте села в район Панчарево.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right