Новините в София: Най-важното за деня 28 януари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 януари 2021 г.

Снимка: Мишел Герон

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 януари 2021 г.

Затварят Лъвов мост за час в посока "Люлин", чистят шахти

Заради прогнозите за валежи се изпълняват превантивни действия по почистване на шахти в подлезите Лъвово мост ще бъде затворен утре, 29 януари за час и в 12 часа движението в посока Люлин ще бъде спряно, предупредиха от Столична община. Затварянето е, за да бъдат почистени дъждоприемните шахти.  В 13.00 часа екипите ще се преместят в тунела на Лъвов мост в посока Сточна гара и тунелът ще бъде затворен за час.

Столичанин изчисти от лед тротоара на "Дойран" в Красно село (СНИМКИ)

Снимки на заледени квартали улици и тротоари в София заляха социалната мрежа. Трудно и тежко е положението в кв. Разсадника, Павлово, Дружба и на още много места в София. Има обаче граждани, които не мрънкат и не чакат общината, а действат. Това направи днес в Красно село Цанко Донков. Той изчисти тротоара по бул. Дойран между "Хайдушка гора" и "Ворино". "Благодаря на Костадин К. за неговата подкрепа!", написа Донков в социалната мрежа.

За пример: В София децата от ЦДГ „Преспа“ играят навън всеки ден (СНИМКИ)

В София много детски градини извеждат децата навън, за да се радват на снега. Във фейсбук групата „Детски ясли и градини в гр. София“ публикува пост, в който родителите да споделят дали е практика и в тяхната детска градина малчуганите да играят в двора.

Ген. Мутафчийски обясни по каква скала са направени COVID-мерките у нас

По тексаска скала, която определя индекса на опасност на предаване на заразата в различни социални дейности, са формирани COVID-мерките у нас. Скалата е от 1 до 9, каза на брифинг председателят на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски.   „С 1 е да отвориш писмо от пощата, а с 9 - да отидеш на бар. С 9 са и религиозни събирания над 500 души, а също така и концертни зали без определени места. Следващите по опасност са ресторанти и фитнеси“, поясни Венцислав Мутафчийски, цитиран от bTV.

Задържаха за 72 часа пияния шофьор, който се заби в блок в Дружба

Шофьорът, който заби вчера джипа си в блок в столичния "Дружба"-1, ще бъде съден. Предвид високата обществена опасност на деянието, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия К. М. за срок до 72 часа. Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия 51-годишния К. М. за това, че управлявал моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила алкохол, а именно 2,51 промила. Престъплението е по чл. 343б, ал. 1 от НК.

На бул. "Брюксел": Автобус на градския транспорт и кола се удариха

Катастрофа е станала по-рано днес в столицата. ПТП-то е на бул. "Брюксел" в посока "Дружба". Ударили са се автобус на градския транспорт и кола, съобщават от Нова телевизия.  В района има задръстване. Екипи на "Пътна полиция" регулират трафика.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right