Новините в София: Най-важното за деня 28 юли 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 юли 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 юли 2022 г.

Премахнаха 12 гаражни клетки зад ул. "Метличина поляна" в Триадица

Дванадесет незаконни гаражни клетки бяха премахнати днес в район Триадица-Столична община. Цяла редица зад ул. "Метличина поляна" 15 бяха разчистени от районната администрация. За отстраняването на гаражите съобщи кметът на арйона Димитър божилов в социалната мрежата на района. Той лично приссътва на извозването от кв. Гоце Делчев. Веднага след това от сметопочистващо дружество се погрижиха, тъй като  общият ред се оказа доста бавен и неефективен, съобщи Димитър Божилов.

Паркинг с 30 места строят в столичния "Обеля"-2

Започна работата по изграждането на паркинг и облагородяване на пространството пред блок 276 в ж.к. Обеля-2, съобщиха от районната администрация на столичният район "Връбница". Предвижда се новият паркинг да осигури около 30 паркоместа. На мястото ще се засадят дръвчета и друго допълнително озеленяване.

15-годишен е в безсъзнание в "Пирогов" след употребата на алкохол и райски газ

Дали на някого е хрумвало да провери, какво се случва в единственото заведение в Правец, от което се чува силна музика в 2:30 сутринта? Този и още доста въпроси задава Елица Йорданова, чийто син е в безсъзнание в отделението по токсикология в столичната болница "Пирогов". За случая разказа самата тя във Фейсбук. 15-годишният Макс е бил откаран в столичната спешна болница след употреба на алкохол и райски газ в дискотеката в град Правец. Въпреки положените за него грижи в спешното отделение на поликлиниката в града, се е наложило тийнейджърът да бъде транспортиран в столицата. Алкохолът в кръвта му, според проведения тест, е 1,24 промила. Количеството употребен райски газ не може да се установи.

Сигналът за бомба на Летище София е фалшив

Съгласно процедурата за действие в подобни ситуации и в сътрудничество със специализираните служби пътниците на двата терминала са евакуирани, за да се извърши претърсване със специално оборудване и обучени кучета. Не е открито взривно устройство или опасни вещества и пътниците са допуснати обратно в терминалите, съобщиха от летището.

Спецоперация на СДВР: Иззеха над 2 кг кокаин и повече от половин милион британски паунда

Специализираната полицейска операция срещу престъпления, свързани с наркотични вещества, е реализирана от служители на сектор „Наркотици“ – СДВР. Криминалистите пристъпили към действия след проведено наблюдение и на 26 юли задържали 46-годишен мъж с множество криминалистически регистрации, който вече е осъждан за трафик на наркотици, съобщават от пресцентъра на МВР.

Метрото към Левски Г: Същинското строителство започна, преместването на подземните мрежи е на финала

Започнала е същинската строителна дейност по 3-километровия участък на третата линия на метрото през район „Подуяне“. Над 80% от подземните мрежи са преместени, което е огромна по обем работа и започна изграждането на шлицови стени. Това установи проверката на столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира строителството на разширението на третата линия на метрото от "Хаджи Димитър" до ж.к. "Левски". В проверката участваха директорът на "Метрополитен" Стоян Братоев, кметът на район Подуяне Ева митова и председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Майката на отровеното с райски газ и алкохол момче във ФБ: Защо в дискотеката се продава алкохол на малолетни лица

Мълчанието на агнетата Добро утро от 122-ри кабинет в Пирогов. За тези от вас, които не знаят, това е кабинета по токсикология. Там съм с моя син, Макс, на 15 години, който е все още в безсъзнание след употреба на алкохол и райски газ в дискотеката в град Правец, въпреки положените за него грижи в спешното отделение на поликлиниката в града (по-късно ще добавя имената на хората, които бяха на смяна), и след 3-те банки глюкоза… В безсъзнание и с 1.43 промила алкохол според теста с дрегер. Нормално, добро момче, спортист, който не пуши, никога не е употребявал алкохол, райски газ и т.н. се опитва да пребори отровата в кръвта си. Това не е разказ за вредите от алкохола, нито за възпитанието, нито за това кой за какво е отговорен или виновен в конкретната ситуация.

Строител си оправи некачественото изпълнение по ул. Иван Щерев в Слатина

Който не работи качествено, работи два пъти. И това важи с пълна сила за строителят, който е ремонтирал ул. Иван Щерев в столичния район Слатина. Проверка на кмета на района Георги Илиев и зам.-кметът на Столична община инж. Джоргов откриват нередности. Обектът е в гаранция и изпълнителят отново разкопава пътното платно в началото на юли. Улицата е ремонтирана през миналата година, но при големите дъждове през юни т. г. лъсва некачественото изпълнение и пътното платно отново е за ремонт.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right