Новините в София: Най-важното за деня 28 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 28 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 28 юни 2021 г.

Дете си откъсна пръста в училищен басейн в Люлин

9-годишно момиченце пострада в басейна на 97 училище "Братя Миладинови" в столичния район Люлин. Детето е с откъснат палец на лявата ръчичка. То веднага е било закарано от друг родител в "Пирогов", където лекарите са го оперирали. Инцидентът е станал на 23 юни т. г.

Намериха труп на бебе в контейнер за отпадъци на столичната "Три уши" и "Константин Величков"

Труп на бебе е открит в контейнер за отпадъци на ул. Три уши и "константин Величков", научи Столица.bg. От МВР потвърдиха за случая. Сигналът е подаден около 8 часа сутринта от доктор в болница "Света София". Според източници на Столица.bg жена е направила спонтанен аборт и тя все още е в болницата и лекарите се грижат за нея. По случая има и задържан.

За по-малко от 2 месеца пак нов директор на Столичната дирекция на вътрешните работи

Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) пак е с нов директор. Със заповед на вътрешния министър днес на поста е заел старши комисар Калоян Милтенов, съобщиха от МВР. Рокадата е втора за по-малко от два месеца. На 19 май т. г. директорът на СДВР Георги Хаджиев бе сменен, пак със заповед на министъра, с Антон Златанов. От днес Милтенов е директор на СДВР, а Златанов е преназначен за зам.-директор на СДВР.

Председателят на Бюджетна комисия в СОС: Вицепремиерът Пеканов противопоставя София срещу страната

Повече от седмица вицепремиерът Атанас Пеканов не отговаря на писмото на председателя на Комисията по бюджет и финанси на Столичния общински съвет Георги Георгиев. В него общинският съветник пита какво ще се случи с готовите и очакващи финансиране проектите за софийското метро и ВиК инфраструктура на няколко столични квартала. Както е известно вече има готов проект за ново разширение на столичното метро и той бе включен в Плана за възстановяване и устойчивост на България. Плануване е строителството на подземната железница през район „Слатина“ до бул. „Цариградско шосе“ и през район „Подуяне“ още в края на тази година. А хиляди столичани очакват и изграждането на ВиК инфраструктура до домовете им. Преди две седмици жителите на Волуяк, район Връбница-Столична община, затвориха главен път и излязоха на протест, защото искат обещаната им канализация.

Столичният административен съд отмени забраната за строежа на "Златен век"

Столичният административен съд е отменил забраната за строеж на небостъргача "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". В определението на съда предявеният от фирмата иск е допустим, а последващо евентуално незаконосъобразно спиране на строежа ще причини значителни и трудно поправими вреди за дружеството.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right