Новините в София: Най-важното за деня 29 август, 2019 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 август 2019 г.

Нови промени в маршрута на автобуси 79 и 309 заради ремонта на "Каменоделска"

 Маршрутите на автобуси 79 и 309 /в посока квартал "Христо Ботев" и "Люлин" / се променят заради продължаващия ремонт на улица "Каменоделска". Изменението влиза в сила от днес и ще продължи до 12 септември, съобщават от Столична община.

Деца и родители на бунт срещу учител от СМГ

Бунт срещу преподавател по български език от Столичната математическа гимназия. Родители на десетокласници не са съгласни с методите му на обучение и отношението към децата. За проблема си те разказаха пред камерите на Bulgaria ON AIR.

Като на кино: Трамвай без ватман тръгна на заден ход, 20-годишен го спря

Сцена като от екшън филм се разигра на столичния бул. "Патриарх Евтимий". Трамвай , движещ се по линия 12, тръгна на заден ход, след като остана без ватман. 20-годишен младеж спря мотрисата и предотврати доста опасна ситуация. За необичайния екшън разказа в социалната мрежа майката на момчето. На случката обръщат внимание и от bTV.

Треньорът по борба и жена му убити заради пари от продаден апартамент

Ужасяващи подробности за двойното убийство край Негован съобщи Нова телевизия. То е направено с цел обир. Двамата килъри са мислели, че треньорът по борба и жена му държат в дома си парите от продаден техен апартамент в столичния квартал "Гоце Делчев". Парите не били в къщата на бул. "Витоша". От там обаче бандитите взели семейни ценности, които по-късно са намерени в дома на единия арестуван- Георги Нанков.

Христо Мутафчиев подаде ръка на мъжа с откраднат ларингофон

Стотици поискаха да се свържат с момчето, което остана без апарата си за говорене, докато си плаща таксата в Студентски град. Георги е опериран от рак на ларинкса и само с уреда може да общува нормално с околния свят, съобщава Нова телевизия. Христо Мутафчиев е сред първите, които подават ръка на младия мъж, като му купува ново апаратче.

Кукленият театър става супер як след ремонт за 500 000 лв. (СНИМКИ)

Новият сезон ще е в супер модерен, чисто нов и супер як салон на общинския Куклен театър в парка Заимов, видя Столица.bg. Децата и родителите им ще влязат за първите постановки пред ноември т. г. Цялата сграда е изцяло ремонтирана, включително и тротоара отпред. Особено впечатляваща е промяната в салона, където доскоро имаше ужасни условия за малките фенове на кукленото изкуство.

С около милион възстановяват мавзолея в Южния парк

Около един милион лева ще струва възстановяването на късноантичния мавзолей в Южния парк, потвърди зам.-кметът по култура на София Тодор Чобанов пред журналисти. Столична община е спечелила проект в МРРБ за възстановяване на архиелогическата находка и е отпуснато финансиране за около 500 000 лв. Другите пари, още толкова, ще са от бюджета на Московска 33, обясни Чобанов.

Договорът за столичната линия 204 не изисква климатици в автобусите

Между 16 и 19 автобуса обслужват столичната автобусна линия 204. В момента по маршрута се движат 16, а от понеделник те ще са 19. Не всички обаче са с климатици. Това обясниха пред Столица.bg от фирма Карат С, която е оператор на линия 204 от Дружба 2 до Борово, както и на други линии в София.

Нов паркинг замества незаконните гаражни клетки в Люлин

Кметът на район Люлин Милко Младенов сподели в социалната мрежа за днешната акция по премахване на незаконни гаражни клетки, намиращи се пред бл. 982 в Люлин.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right