Новините в София: Най-важното за деня 29 август, 2020 г.

Новините в София: Най-важното за деня 29 август, 2020 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 август 2020 г.

Съдът остави в ареста мъжа с G класата, който блъсна кола в София

В ареста остава шофьорът на G класата, който блъска друга кола в София. Това реши съфийски градски съд, след като уважи искането на Сoфийската районна прокуратура за задържане под стража. Това съобщи главният прокурор Иван Гешев в социалната мрежа. Случаят в столицата Гешев определи като "нещо абсолютно недопустимо". Прокуратурата повдигна обвинение на 39-годишния мъж на 19 август. Около 15.30 часа на същия ден, на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и ул. "Раковски" е нарушил обществения ред. Той е извършил непристойни действия, изразяващи явно неуважение към обществото.

Алекси Иванов рефрешна трамвай със "100лица" и цветни персонажи

Цветен, пъстър и рефрешнат, зареден с много енергия ще тръгне "съживен" трамвай на градския транспорт в София след 3-ти септември. Главният "виновник" е художникът Алекси Иванов. Обновената мотриса носи насторение с десетките рисунки на твореца. В момента Алекси довършва творението си по проекта "100лица", в който е изрисувал различни персонажи - мъже, жени, деца, хора с увреждания, животни и растения върху трамвай на градския транспорт в София. "С авторската намеса искаме чрез визията на трамвая да насърчим хората да пътуват с трамвай и въздуха в града да е по-чист", коментира пред Столица.bg авторът на пъстрите творби.

S&P потвърди кредитния рейтинг на София

Международната рейтингова агенция Стандард енд Пуърс /S&P Global Ratings/ късно снощи потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на София - 'BBB- със стабилна прогноза. Добрата новина съобщи зам.-кметът по финанси на Столична община Дончо Барбалов в социалната мрежа.

Софийска градска прокуратура обвини трима от Факултета за наркотици

Софиска градска прокуратура обвини трима мъже от столичния Факултета за търговия с наркотици. 6 души бяха арестувани при полицесйката акция вчера в ромския квартал на София. Те са заловени в момента на покупко-продажба на наркотично вещество. Сред шестимата задържани има и една жена, всички са на възраст между 20 и 39, дамата е на 36 г.

Гамени пак изкъртиха люлката за деца в инвалидни колички в парк "Св. Троица" (ВИДЕО/СНИМКИ)

За трети път вандали чупят първата и единствена, засега, люлка за деца в инвалидни колички в парк "Света Троица" в район Илинден-Столична община. Отново е разбито съоръжението и е счупен заключващият механизъм. идкъртена е задната врата на люлката, която играе ролята на рампа за качването на инвалидните колички. Откраднат е и част от механизма.

Издраскаха с "оставка" църквата "Свети Седмочисленици" в София

Протестиращи, хулигани или пияници, кой издраска църквата "Свети Седмочисленици" в центъра на София. На храмът снощи е изписано "Оставка" и отдолу други, неразбираеми драсканици със синя боя. Снимката на окепазената стена на църквата бе публикувана в социалната мрежа.

Асансьорите - Ахилесовата пета на софийското метро

Третата линия на софийското метро вече е факт. В сряда, 26 август т. г., бе откриването, а в петък асансьорът на метростанция "Хаджи Димитър" не работеше. За проблемът съобщи гражданин в социалната мрежа. Застопорени са останали и ескалаторите. Всички нови, 8 метростанции, по линия 3 са с асансьори. Очевидно обаче, че това е ахилесовата пета на софийското метро, защото и по другите две линии някак си "задължително" подемните устройства не работят.

С 34 заразени с COVID-19 за денонощието Пловдив изпревари в София

157 са положителните случаи за COVID-19 в страната за последното денонощие от общо направените 6337 теста. Най-много заразени има в област Пловдив 34. 26 са в София, Благоевград - 19, Варна - 10, Хасково - 10, Пазарджик - 8. С 1383 заразени с коронавирус досега Пловдив е след столицата с 4452 заболели. Без положителни резултати за инфекцията за последните 24 часа са област Видин, Враца, Габрово, Разград и Шумен.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 18 април 2024 г....

Времето на 18 април 2024 г.: Облачно и дъждовно за зимни якета ще е днес времето в София. Сутринта е студено - около 4 ...

Прочети още keyboard_arrow_right