Новините в София: Най-важното за деня 29 август 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 29 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 август 2021 г.

6 КПП-та за концерта на Соня Йончева и Доминго в София, вече правят сцената

Вече правят сцената за Гала концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго в София. Бляскавото събитие ще се състои на пл. „Св. Александър Невски“ на 31 август. Столичната община е партньор на проявата. Служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ ще подпомогнат обособяването на пространството и заедно с екипи на полицията и фирмата за охрана ще следят за реда по време на грандиозното събитие. Ще бъдат осигурени 3 медицински пункта и обособени 6 контролно-пропускателни пункта от улиците „Раковска“ и „Оборище“ – 2 пункта , „Цар Освободител“ и „Париж“ , ул. „Париж „и „Московска“ , ул. „11 август и „Московска“ , „Цар Освободител“ и ул. „15 ноември“.

След пороя над София: АПП с постоянно наблюдение нивата на реките в града

След силните валежи над София кметът на града Йорданка Фандъкова нареди постоянно наблюдение на нивата на язовирите и реките, преминаващи през територията на столицата. Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ следи в реално време чрез системата за ранно предупреждение "Аква" покачването на нивата на реките, информират от Столична община.
Системата разполага с сензори и камери поставени на 30 критични места. В момента 3 станции отчитат повишение средно между 80 и 130 см. За момента реките са намират в коритата си и няма опасност от разливи, обясни директорът на АПП Красимир Димитров. Извършва се контролирано изпускане с 40 л/лек на язовир Суходол 2 с цел осигуряване на свободен обем.

Гугъл одобри официалното родно приложение за сканиране на COVID- сертификати

Официалното приложение на България за сканиране и валидиране на Digital Green Certificate – COVID CHECK BG бе одобрено от Гугъл и публикувано в Google Play Store. Така приложението става достъпно за масово използване от всички граждани на EU, които искат да проверят валидността на своите сертификати. Информацията съобщават от Здравното министерство.
Новото приложение може да служи и за проверка на сертификати на посетители, в случаите, в които се допуска използване на 100% от капацитета на заведения, зали, кина театри и др.

Огромен кратер почти погълна кола в "Лозенец"

Случка като от филм на ужасите е преживял собственик на автомобил от "Лозенец". Кратер, който се отворил изведнъж, почти е погълнал автомобила му на улица в столичния квартал. За това разказаха с множество снимки и коментари столичани в социалните мрежи. Неприятната ситуация предизвика освен изумление и доста шеговити коментари. "Много тежки коли карате!", "Ей, аман от мрънкане. Абе хората са направили директна връзка с метрото." и "Протокола на КАТ : "Несъобразена скорост" (нищо, че колата е била паркирана), гласят част от тях.
Намериха се и хора, които предположиха в интернет, че появата на дупката гигант е предшествана от ремонт на "Софийска вода" на същото това място.

186 заразени в София за денонощие, над 3 хиляди ваксинирани за страната

1 004 са новозаразените с COVID-19 лица за последните 24 часа. От тях 506 са установени с PCR, а 498 - с бързи антигенни тестове. Общият брой на тестовете, направени за денонощие за последните 24 часа, е 17 001. От тях 6 263 са PCR, а 10 738 - антигенни. Това показва Националната информационна система, цитирана от Здравното министерство.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right