Новините в София: Най-важното за деня 29 май, 2020 г.

София нощем

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 29 май 2020 г.

Подновяват проверките за неправилно паркиране в столицата

Проверките на Столичен инспекторат срещу паркираните коли в тревните площи и тротоарите са възобновени, съобщава БТВ. Във времето на извънредно положение тези проверки бяха временно преустановени.

Раздават компост срещу квитанция за платена такса смет в София

Кампанията за безплатно раздаване на компост на Столична община, произведен на Инсталацията за биологично третиране "Хан Богров" към Столичния завод за третиране на отпадъците стартира отново, съобщават от пресцентъра на Столична община. Компостът ще се дава срещу представяне на бележка за платена такса смет за недвижим имот.

Къщичка за книги за втора година радва хората край езерото в "Дружба"

Хората, които се разхождат край езерото в "Дружба", за втора поредна година се радват на една прекрасна инициатива- къщичка за книги.    Кметът на район "Искър" и общински съветници допълниха малката открита библиотека с интересни заглавия – „Български народни приказки“, "Български гатанки, пословици, поговорки и скоропоговорки“ и „Български предания и легенди“.

Планирани прекъсвания на тока в столицата за периода 1-5 юни

ЧЕЗ Разпределение България продължава да съобразява планираните ремонти с нуждите на клиентите и след отмяна на извънредното положение. Компанията организира дейността си по начин, който позволява извършване на планирани дейности между 13:30 ч. и 18:00 ч. Планът на дружеството предвижда минимални смущения на услугата до пълното отпадане на противоепидемичните мерки и препоръчителните офиси от вкъщи, както и до приключване на учебната година за учениците.

Затварят на части "Симеоновско шосе" заради миене

Бул. "Симеоновско шосе" ще бъде измит тази нощ в частта от Околовръстния път до бул. "Г.М.Димитров", информират от Столичен инспекторат. Работата ще се прави в нощната смяна от 00:30 ч. до 04:30 ч. Самото миене ще бъде на два етапа:

Реконструкция: Правят ново трасе за трамваите и велоалеи по "Тодор Каблешков"

На 7 етапа разширяват булеварда, първият стартира от неделя

Мащабна реконструкция започва на една от важните за София пътни артерии -"Тодор Каблешков". Ще бъдат направени ново трасе за трамваите и велоалеи от двете страни на булеварда.

Работна група представя до две седмици плана за многоетажните паркинги в столицата

На 1 юни вход свободен в Зоопарка на София

За малките и по-големите жители и гости на София Столична община е приготвила изненада за 1 юни- вход свободен в Зоопарка на столицата. Едно от най-любимите места на малчуганите ще бъде отворено  в Деня на детето от 9 до 18 часа.

Заповедта за влизане на територията на България е в сила от 1 юни

Здравният министър Кирил Ананиев издаде Заповед № РД-01-/29.05.2020 г., с която регламентира влизането на територията на Р България, считано от 1 юни, транзитното преминаване през територията на страната, както и поставянето под 14-дневна карантина.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 29 Гласове)
  • Няма да избере (27%, 35 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (13%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 38 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (10%, 13 Гласове)
Общо гласували: 132 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 март. Линейка и автомобил се сблъсках...

Прочети още keyboard_arrow_right